Πόσο σημαντική είναι η επικοινωνια με το σύντροφό μας;

02/10/2013
Πόσο σημαντική είναι η επικοινωνια με το σύντροφό μας;
 • Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες υπήρχαν τρία είδη ανθρώπων: ο διπλός άντρας, η διπλή γυναίκα και το αντρόγυνο, άντρας και γυναίκα. Οι θεοί όμως οργίστηκαν από την αλαζονεία αυτών των ανθρώπων, γιατί θέλησαν να πάρουν τη θέση τους στον Όλυμπο, και ο Δίας για να τους συνετίσει τους έκοψε στη μέση. Έκτοτε ο καθένας από εμάς αναζητά, όπως λέμε, το «έτερο ήμισύ» του. Η ανεύρεση όμως του συντρόφου της ζωής μας, ή τουλάχιστον του ανθρώπου που νομίζουμε ότι θα γίνει ο πιστός σύντροφός μας και θα μας χαρίσει την ποθητή συναισθηματική πληρότητα, δεν συνεπάγεται αυτόματα και την ομαλή εξέλιξη των σχέσεών μας. Ο έρωτας προκαλεί τυφώνα συγκινησιακών καταστάσεων και απαιτείται συνεχής εγρήγορση εκ μέρους μας για την υπέρβαση εκείνων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αρνητικά και να μας χωρίσουν.

  Πρώτο και κύριο μέλημα πρέπει να είναι η εμπέδωση καλής επικοινωνίας με το σύντροφο. Κι αυτό, ώστε να έχουμε την σωστή επαφή και να αποφεύγουμε τις κάθε είδους τριβές που θα φθείρουν τον έρωτά μας. Πρέπει, συνεπώς, να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τον σύντροφό μας. Η επικοινωνία αυτή διακρίνεται σε τρία διαφορετικά στάδια:

  1. Επικοινωνία με τη γλώσσα του σώματος και με ερωτική επαφή
  2. Συναισθηματική επικοινωνία και σύγκλιση των χαρακτήρων
  3. Ψυχική και διανοητική επικοινωνία.

  Από αυτά τα στάδια περνάμε χωρίς να σημαίνει ότι το πέρασμα είναι πάντοτε και επιτυχές. Η αρμονία και στα τρία στάδια οδηγεί σε μακροχρόνιες καλές σχέσεις. Αντίθετα, όταν περιορίζεται μόνο σε ένα, μιλάμε για περιστασιακές σχέσεις, που δεν οδηγούν πουθενά πέρα από την ικανοποίηση κάποιων προσωπικών αναγκών. Τα δύο φύλα λόγω των διαφορών του τρόπου σκέψης δεν συμφωνούν πάντα στη σειρά των τριών σταδίων. Για τον άντρα η ερωτική ολοκλήρωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και πιστεύει ότι είναι το απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσει να δώσει όλο του το είναι στη σχέση τους. Μόνο τότε θεωρεί ότι η γυναίκα είναι δική του και πρέπει να την ικανοποιεί με κάθε τρόπο. Όταν η γυναίκα τον απωθεί, εκλαμβάνει τη στάση της είτε ως ψυχρότητα είτε ως ένδειξη ότι δεν τον θεωρεί ιδανικό σύντροφο.

  Η γυναίκα δεν αποδέχεται τη σωματική επαφή με τον ίδιο τρόπο. Παρά το γεγονός ότι ζούμε την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης, αν δεν έχει επικοινωνία συναισθηματική ή διανοητική, σπάνια υποκύπτει στις σεξουαλικές προτάσεις του άντρα. Κι όταν το κάνει, υποχωρεί, γιατί πιστεύει, έστω και υποσυνείδητα, ότι μπορούν να έχουν και αυτή την επικοινωνία. Για να κάνει η γυναίκα αυτό το πολύ σημαντικό βήμα, θα πρέπει να αισθάνεται άνετα και να εμπιστεύεται τον σύντροφό της. Η σωματική επαφή είναι το επιστέγασμα της επικοινωνίας που έχει ήδη με τον εκλεκτό της. Αυτή η διαφορά συγχρονισμού των δύο φύλων προκαλεί μεγάλες προστριβές ή και επιθετικότητα και σε κάποιες περιπτώσεις ψυχολογική πίεση προς τη γυναίκα. Έτσι, όταν ολοκληρώνεται η σωματική επαφή, υπάρχει ήδη ένταση, που δεν αφήνει και τους δύο να εκφραστούν ελεύθερα και να αισθανθούν άνετα.

  Επικοινωνια με το σύντροφό μας

  Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτή η διαφορά. Είναι να προσπαθήσουν και οι δύο να βρουν τον σωστό συγχρονισμό και να δημιουργήσουν σχέσεις οικειότητας ή τουλάχιστον αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η άνεση, η χαλάρωση, το να αφεθεί κάποιος ολοκληρωτικά στον άλλο, δεν μπορεί να έρθει από την πρώτη μέρα. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί ότι η σωματική επαφή συνήθως την πρώτη φορά δεν προσφέρει παρά μόνο το 20% της ηδονής που αισθάνονται και οι δύο μετά από κάποιον αριθμό επαφών, οπότε ο καθένας έχει μάθει καλύτερα τα μυστικά του σώματος του άλλου. Οι γυναίκες, αν δεν αισθάνονται έτοιμες για μια τέτοια επαφή, πρέπει να το πουν στον υποψήφιο σύντροφό τους και να μην υποκύψουν στην ψυχολογική πίεση, που ίσως ασκήσει με υπονοούμενα για τον συντηρητισμό τους, ούτε να ακούσουν τον κοινωνικό περίγυρό τους, που πιστεύει ότι οι σωματικές επαφές πρέπει να γίνονται το γρηγορότερο δυνατό. Να ακούνε μόνο ότι τους λέει το ένστικτό τους και η ψυχολογία της στιγμής. Αν δεν αισθάνονται χαλαρωμένες και ασφαλείς στην αγκαλιά του συντρόφου τους, τότε είναι καλύτερα να περιμένουν μέχρι να τους δημιουργηθούν αυτά τα πολύ βασικά συναισθήματα.

  Υπάρχουν και οι άντρες που για να έχουν σωματική επαφή πρέπει να αισθανθούν πρώτα διανοητική και συναισθηματική έλξη. Είναι οι λεγόμενοι εγκεφαλικοί τύποι και συνήθως χαρακτηρίζονται ως απόμακροι ή ψυχροί. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για καταπληκτικούς εραστές, οι οποίοι δεν συμβιβάζονται με μέτριες καταστάσεις και χρησιμοποιούν την διανοητική και συναισθηματική επικοινωνία για την απελευθέρωση της γυναίκας στο σεξουαλικό παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο κοντά στον συγχρονισμό με την γυναικεία επιθυμία.

  Όταν η γυναίκα αισθάνεται ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση μιας σχέσης, γνωρίζει καλά με ποιο τρόπο θα το πει στον σύντροφό της. Συνήθως επιδιώκει να τον ακουμπά, στην αρχή για λίγο, αργότερα περισσότερο. Τον αγγίζει στους μηρούς ή στα μπράτσα και στους ώμους με τέτοιο τρόπο, σαν να του λέει ότι της αρέσει αυτή η επαφή και ότι εκτιμάει ιδιαίτερα το σώμα του. Άλλοτε, χαμογελάει, γέρνει το κεφάλι της και αφήνει να αποκαλυφθεί ο λαιμός της. Έτσι δείχνει ότι αισθάνεται όμορφα και χαλαρωμένη. Δεν έχει πρόβλημα να κρύψει την ερωτογόνο ζώνη του λαιμού της. Μερικές φορές, όταν μένει μόνη με τον άντρα που την ενδιαφέρει, το βλέμμα της γίνεται πιο έντονο και οι κόρες των ματιών της διαστέλλονται αισθητά. Παράλληλα, αρχίζει να μιλάει με υπονοούμενα σχετικά με το τι της αρέσει ή αναφέρεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με το ερωτικό παιχνίδι. Όταν την πιάσει ο εκλεκτός της, αισθάνεται ρίγος ή γαργαλιέται εύκολα.

  Μετά την ερωτική ολοκλήρωση οι πρώτες μέρες μιας σχέσης είναι πραγματικά μαγικές. Κάποια άτομα προτιμούν να εκφράζουν την εξοικείωση και των δύο με χάδια και αγγίγματα ακόμη και σε δημόσιους χώρους. Αυτό γίνεται, γιατί και οι δύο θέλουν να δείξουν στους άλλους ότι αποτελούν πλέον ζευγάρι. Αν εξαιρέσουμε αυτή την προς τρίτους λειτουργία της σωματικής επαφής, τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα προσπαθούν να βεβαιωθούν ότι ο δίαυλος της σωματικής τους επικοινωνίας έχει ανοίξει με τον σωστό τρόπο. Το συναίσθημα ότι υπάρχει κάποιος δίπλα μας, με τον οποίο έχουμε την ελευθερία να ερχόμαστε σε σωματική επαφή οποιασδήποτε μορφής ανά πάσα στιγμή, είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή ενός ζευγαριού. Ας ληφθεί υπόψη ότι η επικοινωνία μέσω της γλώσσας του σώματος έχει πολύ θετικές επιπτώσεις γενικότερα στην ενέργεια του ζευγαριού. Πέρα από το γεγονός ότι ικανοποιεί συναισθηματικά και τους δύο, βοηθάει απίστευτα και στη χαλάρωση από την ένταση της καθημερινότητας. Πολλές φορές ορισμένα αρμονικά ζευγάρια που χρησιμοποιούν επιτυχώς αυτόν τον κώδικα επικοινωνίας, μας δίνουν την αίσθηση ότι εκπέμπουν μια θετική αύρα ή μια ακατανόητη σε τρίτους λάμψη, που αποκαλύπτει την ευτυχία τους.

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  Flora Darling

  Σπούδασα στην Φιλοσοφική και στην συνέχεια έκανα δημοσιογραφική εκπαίδευση. Όπως καταλαβαίνετε από το ψευδώνυμο, από μικρή έβλεπα πολλές ελληνικές ταινίες. Μάλιστα, μάθαινα τις περισσότερες ατάκες απ'έξω.
  Με τον γάμο στην προσωπική μου ζωή δεν τάχω καλά, απολαμβάνω όμως τους ωραίους γάμους των άλλων.
  Καταλαβαίνω το άγχος τους και έτσι, εδώ στο www.GamosPortal.gr θα φροντίσω με τα άρθρα μου να τους (σας) διασκεδάζω και ίσως να σας πειράζω.

  Με επαγγελματίες του γάμου γνωρίζομαι με αρκετούς (είπαμε, δεν θα πω το όνομά μου). Τους περισσότερους τους εκτιμώ πολύ. Έτσι θα μπορώ να τους "πειράζω" ακόμα πιο πολύ!

  Στο www.GamosPortal.gr βρήκα πολύ ωραίους επαγγελματίες, με ψυχή, όραμα και πάθος σε αυτό που κάνουν (αυτό ονομάζεται τρόπος ανάπτυξης της διαπραγματευτικής μου ικανότητας επί του πιθανού αντιμισθίου μου, κοινώς γλείψιμο). Ένιωσα αμέσως όμορφα και κομμάτι της παρέας. Έτσι, ένα συναρπαστικό ταξίδι αρχίζει μαζί τους και κυρίως με όλους εσάς.