Έχουν και οι παντρεμένοι ψυχή;

21/10/2013
Έχουν και οι παντρεμένοι ψυχή;
 • Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια νιώθουν πως ο γάμος τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση των παιδιών τους. Μήπως όμως ο καινούργιος ρόλος του γονιού ακυρώνει τον ρόλο του συντρόφου; Οι περισσότεροι γονείς έχουν ως προτεραιότητα τα παιδιά τους. Ο μητρικός αλλά και ο πατρικός ρόλος συχνά επισκιάζουν το ρόλο του συντρόφου και του συζύγου. Αυτό σε συνδυασμό με τον οικογενειακό προγραμματισμό οδηγεί συχνά σε μία φθορά ανάμεσα στο ζευγάρι. Για παράδειγμα αν τα παιδιά χρειάζονται σχολικά είδη, οι γονείς θα "παραμελήσουν" τις δικές τους ανάγκες. Παρόλα αυτά είναι καλό να υπάρξει ισορροπία γιατί και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Τα παιδιά μεγαλώνουν με ψυχική υγεία εφόσον οι γονείς είναι ψυχικά ισορροπημένοι και ευτυχισμένοι.

  Τα παιδάκια είναι ευτυχία, αλλά το μεγάλωμά τους δημιουργεί άγχη και πρακτικά "προβλήματα" σε ένα παντρεμένο ζευγάρι. Αρκετοί γονείς επικεντρώνονται στα παιδιά για να καλύψουν το συναισθηματικό κενό στη σχέση τους. Κατά συνέπεια απομακρύνονται, ο έρωτας κάνει "κοιλιά" και υπάρχει ασυνεννοησία ανάμεσα στο ζευγάρι. Είναι καλό το παντρεμένο ζευγάρι να καταφέρει να συνεργάζεται ομαλά, να γίνει σωστός καταμερισμός των εργασιών και με τον διάλογο να επιλύει κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Κυρίως η μητέρα πρέπει να ζητάει τη βοήθεια του συντρόφου της ώστε να νιώθει πιο ξεκούραστη. Σε περίπτωση κάποιου καβγά είναι καλό όταν το ζευγάρι ηρεμήσει, να συζητήσει το θέμα και να βρει λύσεις. Ο διάλογος πρέπει να γίνει ήρεμα και με ειλικρίνεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να ζητάμε συγνώμη όταν φταίμε.

  Έχουν και οι παντρεμένοι ψυχή;

  Το ζευγάρι είναι απαραίτητο να ξεκλέβει λίγη ώρα καθημερινά για να βρίσκεται και να περνά ουσιαστικό χρόνο μαζί. Δε μιλούμε μόνο για τη σεξουαλική επαφή, αλλά για το εκ νέου συναισθηματικό πλησίασμα και πλαισίωμα της ερωτικής σχέσης.

  Επιπλέον, είναι απαραίτητο οι σύντροφοι να εντάξουν σιγά-σιγά στο πρόγραμμά τους δραστηριότητες που μοιράζονταν και πριν τη γέννηση του παιδιού και γέμιζαν τη κοινή τους ζωή. Να γελούν, να συζητούν και να ανακαλύπτουν ξανά τα στοιχεία εκείνα που τους έφεραν κοντά.

  Πολλές φορές ένα παντρεμένο ζευγάρι "παραγνωρίζεται". Η κούραση, το άγχος, οι απίστευτες απαιτήσεις της καθημερινότητας, η έλλειψη ύπνου κάνουν πολλές μανούλες να παραμελούν την εξωτερική τους εμφάνιση. Κατά συνέπεια ο ρομαντισμός συρρικνώνεται. Γι αυτό είναι καλό να μην παραμελείτε την εξωτερική σας εμφάνιση. Ένα όμορφο νυχτικό, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, μία επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο θα σας τονώσουν την αυτοπεποίθηση και θα σας ανεβάσουν την ερωτική διάθεση. Δεν είναι κακή ιδέα κάποια σαββατοκύριακα να αφήσετε τα μωρά στους παππούδες ή σε κάποια έμπιστη baby sitter ώστε να βγείτε για φαγητό, να δείτε μία ταινιούλα ή απλά να χαλαρώσετε μόνοι σας.

  Είναι καλό το παντρεμένο ζευγάρι να θυμάται συχνά τη ζωή προ μωρού ώστε να επαναφέρει τα θετικά στοιχεία εκείνης της περιόδου. Ακόμη και μία ανθοδέσμη με λουλούδια ή ένα μικρό δωράκι έκπληξη κάνουν τη γυναίκα και μανούλα να νιώσει όμορφα και να "επαναφορτίσει" τις μπαταρίες της. Οι υπερπροσταυτευτικοί γονείς δεν είναι οι καλύτεροι γονείς. Σε όλα χρειάζεται ισορροπία. Όταν το παντρεμένο ζευγάρι συνεχίζει να είναι ερωτευμένο, τα παιδάκια μεγαλώνουν με υγεία σε ένα ευτυχισμένο περιβάλλον. Κατά συνέπεια γίνονται πιο αυτόνομα και λιγότερο εγωκεντρικά. Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, γιατί να χαθεί ο έρωτας με τον ερχομό ενός παιδιού; Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο.

  Το σημαντικό είναι η απόκτηση οικογένειας να μας προσφέρει κι άλλες ευτυχισμένες στιγμές και πολλά χαμόγελα ευτυχίας.

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  Flora Darling

  Σπούδασα στην Φιλοσοφική και στην συνέχεια έκανα δημοσιογραφική εκπαίδευση. Όπως καταλαβαίνετε από το ψευδώνυμο, από μικρή έβλεπα πολλές ελληνικές ταινίες. Μάλιστα, μάθαινα τις περισσότερες ατάκες απ'έξω.
  Με τον γάμο στην προσωπική μου ζωή δεν τάχω καλά, απολαμβάνω όμως τους ωραίους γάμους των άλλων.
  Καταλαβαίνω το άγχος τους και έτσι, εδώ στο www.GamosPortal.gr θα φροντίσω με τα άρθρα μου να τους (σας) διασκεδάζω και ίσως να σας πειράζω.

  Με επαγγελματίες του γάμου γνωρίζομαι με αρκετούς (είπαμε, δεν θα πω το όνομά μου). Τους περισσότερους τους εκτιμώ πολύ. Έτσι θα μπορώ να τους "πειράζω" ακόμα πιο πολύ!

  Στο www.GamosPortal.gr βρήκα πολύ ωραίους επαγγελματίες, με ψυχή, όραμα και πάθος σε αυτό που κάνουν (αυτό ονομάζεται τρόπος ανάπτυξης της διαπραγματευτικής μου ικανότητας επί του πιθανού αντιμισθίου μου, κοινώς γλείψιμο). Ένιωσα αμέσως όμορφα και κομμάτι της παρέας. Έτσι, ένα συναρπαστικό ταξίδι αρχίζει μαζί τους και κυρίως με όλους εσάς.