11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

11/01/2016
11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους
 • Είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες αναποδιές στην δεξίωση του γάμου σας. Μην ανησυχείτε όμως! Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε λύσεις. Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να συμβεί και προετοιμαστείτε κατάλληλα. Η εμπειρία έχει δείξει ότι ευτυχισμένη νύφη είναι η προετοιμασμένη νύφη.

  Αναποδιά Νο 1: Κατεστραμμένο νυφικό

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Ξημερώνει η ημέρα του γάμου σας και βρέχει. Ακόμα κι αν η τελετή και η δεξίωση έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φτάσετε εκεί χωρίς να καταστρέψετε το νυφικό σας και τα μαλλιά σας. Επίσης, δεν μπορείτε να κάνετε και τη φωτογράφηση σε εξωτερικό χώρο όπως το είχατε σχεδιάσει.

  Η λύση: Βρείτε έναν όμορφο τρόπο να αντιμετωπίσετε τη βροχή. Ζητήστε από κάποια καλή σας φίλη να βρει ομπρέλες, και για εσάς αλλά και για τους καλεσμένους σας. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε να τις βρει στη χρωματική παλέτα του γάμου σας. Όσο για τα μαλλιά σας, μπορείτε να ζητήσετε από την κομμώτριά σας να σας συνοδεύσει στην εκκλησία για κάποιες τελευταίες διορθώσεις αν χρειάζονται. Όταν έρθει η ώρα για τη φωτογράφηση χρησιμοποιήστε μία από τις ομπρέλες και φορέστε κι ένα ζευγάρι ταιριαστές γαλότσες κι έτσι η φωτογράφηση θα αποκτήσει ρομαντικό χαρακτήρα. Τι πιο όμορφο από ένα νιόπαντρο ζευγάρι να φιλιέται κάτω από μία ομπρέλα;

  Αναποδιά Νο 2: Υπερβολικά ζωηρά παιδάκια

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Τα παρανυφάκια: αγγελούδια κατά τη διάρκεια της τελετής. Απείθαρχα όμως κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Εντάξει… παιδιά είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τσιρίζουν, να κλαίνε συνέχεια και να τρέχουν ανεξέλεγκτα μέσα στο χώρο μιας επίσημης γαμήλιας δεξίωσης.

  Η λύση: Μπορείς να τα πείσεις να φορέσουν κουστουμάκια κι επίσημα φορεματάκια, ωστόσο δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα συμπεριφέρονται σαν ενήλικες. Όταν λοιπόν αποφασίζεις να συμπεριλάβεις κα μικρά παιδιά στη γαμήλια δεξίωση πρέπει και να περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα πάψουν να είναι ήσυχα. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να τα κάνει να μην βαρεθούν και να είναι ήρεμα καθόλη τη διάρκεια της δεξίωσης.

  Μια καλή ιδέα είναι τα παιδιά να καθίσουν σε δικό τους τραπέζι το οποίο δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα στολισμένο. Θα μπορούσε το τραπέζι αυτό να είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο και να υπάρχουν κηρομπογιές μπροστά σε κάθε παιδάκι. Αντί για το κλασικό μενού μπορείτε να σερβίρετε στα παιδιά πιο αγαπητά σε αυτά φαγητά: χάμπουργκερ, πατάτες τηγανητές, κοτομπουκιές κλπ. Αν και πάλι φοβόσαστε ότι θα αρχίσουν πολύ γρήγορα τις σκανταλιές τότε οργανωθείτε λίγο περισσότερο. Κλείστε έναν ιδιαίτερο χώρο για τα παιδιά και ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να τα απασχολήσει δημιουργικά. Έτσι λοιπόν και εσείς θα είσαστε ήσυχοι στην δεξίωση, αλλά και οι γονείς τους θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα καθώς θα μπορέσουν να απολαύσουν τη βραδιά.

  Αναποδιά Νο 3: Κατανάλωση αλκοόλ και οδήγηση

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Ξέρετε ότι το πάρτι έχει επιτυχία όταν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση σε φαγητό, αλλά κα σε ποτό. Όλοι περνούν καλά, όμως, είναι όλοι σε θέση να οδηγήσουν με ασφάλεια πίσω στο σπίτι τους; Τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό;

  Η λύση: Ήδη έχετε ακούσει για ζευγάρια τα οποία κανόνισαν να υπάρχει μεταφορικό μέσο από το ξενοδοχείο ως το χώρο της δεξίωσης και το αντίστροφο. Αυτό όμως που δεν μπορείτε να γνωρίζετε εξ αρχής είναι πόσα δρομολόγια θα χρειαστούν καθώς προς το τέλος της βραδιάς πολλοί από τους καλεσμένους που αρχικά είχαν θεωρήσει ότι δεν χρειάζονται μεταφορικό μέσο, ίσως αναγκαστούν να αναθεωρήσουν. Έτσι λοιπόν φροντίστε να μεριμνήσετε για τη μεταφορά περισσότερων καλεσμένων απ ότι είχατε υπολογίσει.

  Αναποδιά Νο 4: Λουλούδια που έχουν μαραθεί

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Ακόμη δεν έχει σερβιριστεί το κυρίως πιάτο και πολλά από τα λουλούδια του ανθοστολισμού έχουν ήδη αρχίσει να μαραίνονται. Όταν λοιπόν είναι να κανονίσετε ανθοστολισμό φροντίστε να επιλέξετε λουλούδια και φυτά που είναι ανθεκτικά. Λουλούδια που, είτε αντέχουν πολλές ώρες, είτε που να αντέχουν σε μεγάλη ζέστη. Τα ηλιοτρόπια, οι ζέρμπερες και οι ντάλιες είναι πολύ καλές επιλογές γιατί τα φύλλα τους είναι χοντρά και τα κοτσάνια τους ξυλώδη οπότε είναι σαφώς πιο ανθεκτικά από άλλα. Προτείνουμε να αποφύγετε λουλούδια με  πολύ λεπτά ή μαλακά πέταλα όπως οι γαρδένιες και οι τουλίπες.

  Αν ωστόσο θέλετε οπωσδήποτε κάποια πιο ευαίσθητα είδη λουλουδιών θα πρέπει να δράσετε προληπτικά. Ο υπεύθυνος ανθοστολισμού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με το κόψιμό τους και το πότισμά τους. Κι εσείς όμως μπορείτε να τα βοηθήσετε να διατηρηθούν περισσότερο με το να αποφύγετε να τα τοποθετήσετε κοντά σε ζεστά σημεία ή σε παράθυρα από τα οποία μπαίνει κρύος αέρας. Επίσης φροντίστε τα δοχεία στα οποία θα μπουν οι ανθοσυνθέσεις να είναι πεντακάθαρα χωρίς βακτηρίδια που θα μπορούσαν να τα κάνουν να σαπίσουν μέσα σε λίγες ώρες.

  Αναποδιά Νο 5: Συμφωνίες με επαγγελματίες του γάμου που δεν υπάρχουν γραπτώς

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Όταν κάνατε τις αρχικές συμφωνίες, πήρατε όλα αυτά που είχατε συμφωνήσει γραπτώς. Ωστόσο πολλά πράγματα τα αλλάξατε και τα επαναδιαπραγματευθήκατε προφορικά από κοντά ή μέσω τηλεφώνου. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να σας προκαλέσει άγχος καθώς στο τέλος ίσως να μην μπορείτε να υπολογίσετε πόσο ακριβώς θα σας κοστίσει το καθετί. Πως λοιπόν θα βγάλετε άκρη με όλα αυτά που τελικά έχετε συμφωνήσει μαζί τους, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά καταγεγραμμένα;

  Η λύση: Φροντίστε να ολοκληρώνετε αυτό που ξεκινάτε. Άσχετο με το πόσο μικρές ή μεγάλες είναι οι αλλαγές που ζητάτε από τους επαγγελματίες από την αρχική συμφωνία και μετά φροντίστε να τα έχετε όλα γραπτώς. Μια καλή ιδέα είναι όταν αλλάζετε κάτι να στέλνετε αμέσως μετά και ένα mail ως επιβεβαίωση. Δεν χρειάζεται να είναι λεπτομερές. Αναφέρετε μόνο τις αλλαγές που μόλις πριν συμφωνήσατε μαζί τους.

  Κρατήστε τυπωμένες τις συνομιλίες σας αυτές και αναθέστε σε έναν καλό σας φίλο να έχει ξεχωριστούς φακέλους για κάθε επαγγελματία μαζί του την ημέρα της δεξίωσης. (Ή συνοψίστε τα συμφωνηθέντα σε ένα mail, στείλτε τα στον επαγγελματία και απλώς ζητήστε του να σας απαντήσει ότι το αποδέχεται). Έτσι λοιπόν θα αποφύγετε οποιαδήποτε διαφωνία όταν έρθει η ώρα να τους πληρώσετε.

  Αναποδιά Νο 6: Καλεσμένοι που χάθηκαν στο δρόμο

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Η τελετή τελείωσε και ήρθε η ώρα της δεξίωσης. Έχουν αρχίσει ήδη να σερβίρονται τα κοκτέιλ, αλλά οι καλεσμένοι ακόμα να φανούν. Έρχονται κατά κύματα και πολλοί απ’ αυτούς έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί προσπαθώντας να βρουν το δρόμο από την εκκλησία προς το χώρο της δεξίωσης.

  Η λύση: Εκτός από την περίπτωση που η τελετή και η δεξίωση θα γίνουν στον ίδιο περίπου χώρο, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα σχετικά με την άνετη μετάβαση των καλεσμένων σας από την εκκλησία στη δεξίωση. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να έχετε έτοιμο πούλμαν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν σαφείς οδηγίες. Μπορεί να είχατε συμπεριλάβει χάρτη στις προσκλήσεις που στείλατε πριν από καιρό, όμως πόσοι από τους καλεσμένους θυμήθηκαν να τον φέρουν μαζί;

  Για να αποφύγετε λοιπόν να ταλαιπωρηθούν οι καλεσμένοι σας μπορείτε να τους δώσετε εκ νέου τυπωμένες οδηγίες αμέσως μετά την τελετή. Αυτό είναι κάτι που μπορούν να το αναλάβουν τα παρανυφάκια ή κάποιοι καλοί φίλοι. Έτσι λοιπόν δεν θα μείνει κανείς πίσω να ψάχνει το δρόμο.

  Αναποδιά Νο 7: Ηλιοβασίλεμα με εκτυφλωτικό ήλιο

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα είναι ιδανικό για τη δεξίωσή σας. Είναι όμως πρόβλημα όταν το φως του ήλιου είναι τόσο έντονο που τυφλώνει τους πάντες. Που να το φανταστεί κανείς ότι αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα;

  Η λύση: Μη βιαστείτε να μισήσετε το χώρο που επιλέξατε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τον επισκεφθείτε την ώρα της ημέρας που έχετε επιλέξει να κάνετε τη δεξίωσή σας. Μ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αλλάξετε ή να ενισχύσετε τον φωτισμό αν κρίνετε ότι χρειάζεται. Λάβετε υπόψη σας επίσης και την εποχή. Αν πιστεύετε ότι την ημέρα του γάμου σας για παράδειγμα, το φως θα είναι υπερβολικά έντονο, μπορείτε να κανονίσετε να βάλετε σκίαστρα στα παράθυρα ή να κρεμάσετε με όμορφο τρόπο υφάσματα που θα αφήνουν το φως να τα διαπερνά. Αν πάλι πιστεύετε ότι ο φωτισμός θα είναι πολύ χαμηλός, μπορείτε να τον ενισχύσετε με κεριά τοποθετημένα σε καίριες θέσεις.

  Αναποδιά Νο 8: Καιρός που σας χάλασε τα σχέδια

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Είναι πολύ όμορφο να κάνετε την δεξίωσή σας σε ανοιχτό χώρο, μέσα στο πράσινο, με τον καταγάλανο ουρανό από πάνω σας… Τι γίνεται όμως όταν ο ουρανός ξαφνικά αρχίσει να γίνεται γκρίζος και να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες βροχής; Ως ένα σημείο το αντιμετωπίζετε με τις ομπρέλες που αναφέραμε λίγο παραπάνω. Προκύπτουν όμως κι άλλα προβλήματα. Πως θα τα αντιμετωπίσετε;

  Η λύση: Εκτός από την περίπτωση που ως νύφη είστε διατεθειμένη να κρατάτε τον ποδόγυρο του νυφικού σας ψηλά για ώρες, θα πρέπει να έχετε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Κανονίστε με την εταιρία που θα σας προμηθεύσει με τον εξοπλισμό για τη δεξίωση ή με τους υπεύθυνους στο χώρο της δεξίωσης να έχουν σε ετοιμότητα τάπητες, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε και εσείς, αλλά και οι καλεσμένοι σας στα τραπέζια τους χωρίς να βραχούν ή να λερωθούν τα ρούχα τους. Αν λοιπόν δείτε απειλητικά σημάδια στον ουρανό, μιλήστε με κάποιον στενό σας φίλο να συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους του χώρου αν χρειαστεί να στρωθούν έγκαιρα οι τάπητες. Έτσι η πίστα του χορού θα είναι καθαρή και ασφαλής.

  Αναποδιά Νο 9: Κεριά που έχουν καεί

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Θα είναι σαν να σβήνει κάποιος ένα ένα τα φώτα στο ρομαντικό σκηνικό που έχετε στήσει. Άσχημο δεν είναι;

  Η λύση: Σίγουρα δεν θέλετε να ξεμείνετε από κεριά, οπότε όταν έρθει η ώρα να προμηθευτείτε αυτού του είδους τον εξοπλισμό φροντίστε να αγοράσετε μερικά κεριά παραπάνω. Μία μέρα που θα είχατε σκοπό να μείνετε στο σπίτι για αρκετές ώρες ανάψτε κάποια κεριά, ώστε να ξέρετε πόση ώρα μπορούν να καίνε. Από τη στιγμή λοιπόν που θα ξέρετε τη διάρκειά τους θα είστε σε θέση να υπολογίσετε περίπου πόσα θα χρειαστείτε. Έτσι θα έχετε στη δεξίωση του γάμου σας τον φωτισμό που θέλετε καθ’ όλη τη διάρκεια.

  Αναποδιά Νο 10: Παράνυμφοι ή κουμπάροι που δεν έφτασαν στην ώρα τους

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Ο κουμπάρος ή η κουμπάρα δεν έχει εμφανιστεί.

  Η λύση: Αν γνωρίζετε ότι κάποιος από τους παρανύμφους ή τους κουμπάρους ενδεχομένως να μην ξυπνήσει στην ώρα του το πρωί, μην το αφήσετε στην τύχη του. Κάντε κάτι προληπτικά. Μιλήστε τους από την προηγουμένη και πείστε τους να βάλουν περισσότερα από ένα ξυπνητήρια. Μπορείτε επίσης να προτείνετε να περάσουν τη νύχτα με κάποιον που σίγουρα θα ξυπνήσει στην ώρα του. Άλλη λύση είναι να αναθέσετε σε κάποιον να τους τηλεφωνήσει εκείνο το πρωί και να βεβαιωθεί ότι έχουν σηκωθεί από το κρεβάτι τους. Αν τελικά τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν πιάσει και δεν καταφέρουν να είναι στην ώρα τους στην εκκλησία, βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι θα είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

  Αναποδιά Νο 11: Απρόσκλητοι επισκέπτες

  11 Αναποδιές Στην Δεξίωση Και Οι Λύσεις Τους

  Το πρόβλημα: Όταν τα καθίσματα είναι λιγότερα από τους καλεσμένους.

  Η λύση: Αν κάποιοι από τους φίλους σας φέρουν και συνοδό μην πανικοβάλλεστε. Αν έχετε προσλάβει διοργανωτή γάμου αφήστε το πάνω του να βρει λύσεις. Σε συνεννόηση με το catering μπορούν να βρεθούν κάποιες μερίδες φαγητού παραπάνω και επίσης δεν είναι και τόσο φοβερό να προστεθούν κάποια καθίσματα επιπλέον. Αν δεν έχετε προσλάβει διοργανωτή, τότε αυτό μπορούν να το αναλάβουν κάποιοι πολύ καλοί φίλοι. Μην αφήσετε ένα τέτοιο προβληματάκι να σας χαλάσει τη μέρα. Άλλωστε οι επιπλέον αυτοί φίλοι ήρθαν στο γάμο με τις καλύτερες των προθέσεων, έτσι δεν είναι;

   

  • Προτείνουμε:

   Για έναν γάμο χωρίς απρόοπτα, βρείτε τους πιο αξιόπιστους επαγγελματίες στο Gamos Portal

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!