5 Συχνές Ανησυχίες για το Γάμο και οι Λύσεις τους

22/09/2022
5 Συχνές Ανησυχίες για το Γάμο και οι Λύσεις τους
 • Όλα τα ζευγάρια θέλουν η ημέρα του γάμου τους να είναι τέλεια και να μην προκύψουν απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις. Έχετε άλλωστε αφιερώσει πολλούς μήνες στο να οργανώσετε κάθε λεπτομέρεια. Ωστόσο. πάντα υπάρχουν κάποια θέματα με τα οποία δεν είστε εξοικειωμένοι και μπορεί να σας αγχώνουν.

  Στο GamosPortal.gr φτιάξαμε μια λίστα με 6 συχνές ανησυχίες των μελλονύμφων, δίνοντάς σας και τις λύσεις τους.

   1. Δεν θέλω να υπάρχουν ουρές στο welcome drink.

  Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι καλεσμένοι φτάνοντας στο χώρο της δεξίωσης είναι να σπεύσουν να σερβιριστούν ένα ποτό καλωσορίσματος, το γνωστό welcome drink. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει συνωστισμός και ουρές.

  Λύση: Κανονίστε με τους υπεύθυνους της δεξίωσης, αν προκύψει τέτοιο  θέμα, να σερβίρουν όσους περισσότερους καλεσμένους μπορούν με δίσκους. Έτσι οι φίλοι κι οι συγγενείς σας θα βρεθούν σε χρόνο μηδέν με ένα ποτήρι σαγκριά, σαμπάνια ή το αγαπημένο σας κοκτέιλ στο χέρι.

  2. Θέλω οι καλεσμένοι να χορεύουν όλο το βράδυ.

  Προφανώς και μια άδεια πίστα χορού δε δείχνει καθόλου ωραία σε ένα γαμήλιο πάρτυ και θέλετε με τη μουσική της βραδιάς να “σηκώσετε” από το τραπέζι ακόμα και εκείνη τη θεία που έχει να χορέψει από τον δικό της γάμο.

  Λύση: Προφανώς η επιλογή ενός έμπειρου dj που θα δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα των φίλων και συγγενών σας είναι το κλειδί για να χορεύουν όλοι ασταμάτητα ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

  Φροντίστε, επιπλέον, να μην έχετε κανονίσει κάποια δραστηριότητα εκτός αίθουσας, όπως κάποιο stand με γλυκά ή ένα photobooth, που θα τραβήξουν τους καλεσμένους σας μακριά από την πίστα.

  3. Δεν θέλω ο στολισμός να κρύβει τη θέα στα τραπέζια.

  Σίγουρα εκείνη την ημέρα θέλετε όλοι να σας βλέπουν, αλλά κι εσείς αντίστοιχα να έχετε οπτική επαφή με τους καλεσμένους σας.

  Λύση: Το πιο πιθανό είναι ότι ο επαγγελματίας που θα αναλάβει το στολισμό του γάμου σας, θα το έχει ήδη προβλέψει και θα σας αποτρέψει από μια τέτοια επιλογή. Σε κάθε περίπτωση όμως, θυμηθείτε να συζητήσετε μαζί του το ύψος και τον όγκο του στολισμού στα τραπέζια.

  mv flowersΣτολισμός Γάμου MV Flowers

  4. Ανησυχώ ότι κάποιοι μπορεί να φέρουν επιπλέον άτομα στον γάμο μου.

  Καλεσμένοι που δεν έχετε υπολογίσει μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση, τόσο από άποψη κόστους, όσο και εξυπηρέτησης.

  Λύση: Μη βασιστείτε στο ότι το προσκλητήριο γράφει «προς οικογένεια Τάδε» ή «προς τον κ. Τάδε». Προσθέστε την επιθυμία σας να έχετε απάντηση στην πρόσκληση (το γνωστό RSVP - Repondez, s'il vous plaît) και φροντίστε να κάνετε και μία τηλεφωνική επιβεβαίωση, μερικές ημέρες πριν από τη δεξίωση.

  snt worksΠροσκλητήρια Γάμου SNT Works

  5. Φοβάμαι πως τα μεγάλα μακρόστενα τραπέζια δεν θα ευνοούν την επικοινωνία μεταξύ των καλεσμένων μου.

  Είτε έχετε επιλέξει κάποιο κτήμα είτε μια αίθουσα δεξίωσης, συνήθως τα τραπέζια είναι στρογγυλά. Δεν είναι όμως ασυνήθιστο να υπάρχει διαρρύθμιση με μεγάλα μακρόστενα τραπέζια, τα οποία ίσως σας προβληματίσουν για το αν θα μπορούν να μιλάνε μεταξύ τους οι καλεσμένοι.

  Λύση: H αλήθεια είναι πως ακόμα και στα στρογγυλά τραπέζια των 6-8 ατόμων, όλοι μιλούν κυρίως με τους διπλανούς τους, οπότε απλώς μην ανησυχείτε. Άλλωστε, μετά το φαγητό οι περισσότεροι θα είναι δίπλα σας στην πίστα για χορό δίνοντας τη δυνατότητα για αλλαγή θέσης ή ακόμα και τραπεζιού, ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι σας να πιάσουν κουβέντα με πολλούς ακόμα φίλους και συγγενείς.

   

  Όταν έχετε καλύψει όλα τα σημαντικά, οι μικρές λεπτομέρειες είναι που φαίνονται πιο βασανιστικές. Στο GamosPortal.gr θα βρείτε τους επαγγελματίες που θα τις καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο.

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!