6+1 Συμβουλές για να Επιλέξετε Φωτογράφο Γάμου

12/07/2022
6+1 Συμβουλές για να Επιλέξετε Φωτογράφο Γάμου Φωτογραφία: E-PHOS PHOTOGRAPHY & VIDEOGRAPHY
 • Το να βρείτε τον κατάλληλο φωτογράφο για τον γάμο σας είναι ίσως από τα δυσκολότερα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνετε κι αυτό γιατί δεν είναι εύκολο να τον κρίνετε άμεσα, όπως μπορείτε να κάνετε για παράδειγμα με το νυφικό ή τον χώρο της δεξίωσής. Στην περίπτωση του φωτογράφου, η σωστή επιλογή αποδεικνύεται όταν πάρετε στα χέρια σας τις φωτογραφίες και τα βίντεο του γάμου. Μόνο που τότε, μια κακή επιλογή είναι αδύνατο να διορθωθεί.

  Εμείς θα σας δώσουμε κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά, μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες σφάλματος και εξαλείφοντας το άγχος της επιλογής.

  1. Κλείστε τον / την φωτογράφο σας νωρίς

  Όταν έχετε αποφασίσει την ημερομηνία του γάμου σας, καλό είναι να ξεκινήσετε και την αναζήτηση φωτογράφου. Όπως είναι λογικό, οι καλοί φωτογράφοι είναι περιζήτητοι και δεν θέλετε, όταν βρείτε επιτέλους τον ιδανικό για εσάς, να μάθετε πως είναι ήδη κλεισμένος τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

  2. Τσεκάρετε την ιστοσελίδα, τα social media και τη γενικότερη διαδικτυακή του / της παρουσία.

  Στην εποχή μας είναι αρκετά εύκολο να πάρετε μια πρώτη συνολική εικόνα της δουλειάς ενός φωτογράφου με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα, το blog και τα social media του. Ακόμα και από τον ίδιο το σχεδιασμό των παραπάνω παίρνετε στοιχεία για το ταλέντο του, την καλλιτεχνική του ματιά και την προσωπικότητά του. Επιπλέον, καθώς site και social media έχουν όλοι, χρησιμοποιείστε το GamosPortal.gr σαν ένα επιπλέον φίλτρο, καθώς επιδιώκουμε στις σελίδες του να προβάλλονται οι πιο αξιόπιστοι επαγγελματίες.

  Φωτογραφία: BRIGHT BRIDE PHOTOGRAPHY Φωτογραφία: BRIGHT BRIDE PHOTOGRAPHY

  3. Φροντίστε να ταιριάζει το στιλ του / της με το δικό σας.

  Υπάρχουν διάφορα στιλ φωτογράφων γάμου, από τους κλασικούς που επικεντρώνονται στα βασικά σημεία του γάμου και στις οικογενειακές φωτογραφίες, εκείνους που κάνουν φωτογράφιση - ρεπορτάζ, όπου - χωρίς να επεμβαίνουν στη ροή του μυστηρίου και του γαμήλιου πάρτυ - απαθανατίζουν πιο αυθόρμητες στιγμές, ως τους editorial, που είναι επηρεασμένοι από τα περιοδικά μόδας και τις studio φωτογραφήσεις.

  Συζητήστε μεταξύ σας ποιο ή ποια στυλ σας εκφράζουν καλύτερα και αναζητήστε τους επαγγελματίες που τα υποστηρίζουν.

  Φωτογραφία: CHRISTINA VARDALI WEDDING PHOTOGRAPHYΦωτογραφία: CHRISTINA VARDALI WEDDING PHOTOGRAPHY

  4. Κανονίστε ένα ραντεβού από κοντά ή μια διαδικτυακή κλήση

  Όταν έχετε καταλήξει στον υποψήφιο φωτογράφο σας κι αφού έχετε βεβαιωθεί πως είναι διαθέσιμος την ημερομηνία που τον χρειάζεστε, είναι η ώρα να κανονίσετε μια συνάντηση από κοντά. Σε περίπωση που αυτό δεν είναι εφικτό, μια τηλεδιάσκεψη μπορεί να λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να περιγράψετε πώς περίπου φαντάζεστε εκείνη την ημέρα και τί περιμένετε από τη γαμήλια φωτογράφισή σας.

  Δώστε σημασία στο αν σας ακούει και οι προτάσεις του / της είναι στην κατεύθυνση που φαντάζεστε. Είναι βασικό να αναπτύξετε με τον / την φωτογράφο σας μια ιδιαίτερη σχέση, αφού μαζί θα περάσετε τις περισσότερες ώρες του γάμου σας και, αν αισθάνεστε άνετοι αλλά και σίγουροι για το αποτέλεσμα, θα είστε πιο χαλαροί και οι φωτογραφίες σας θα δείχνουν όπως τις ονειρεύεστε.

  5. Ζητήστε να δείτε αρκετές δουλειές του / της, όχι μόνο φωτογραφίες από έναν γάμο.

  Όλοι μπορεί κάποια στιγμή να πετύχουν μια ιδανική φωτογράφιση, ο καλός φωτογράφος όμως, θα έχει να σας δείξει πολλές εξαιρετικές δουλειές. Επιπλέον, θα μπορέσετε να δείτε πόσο δημιουργικός είναι, κατά πόσο επιδιώκει να διαφοροποιείται και να εξελίσσεται. Δεν θα θέλατε να έχετε στο άλμπουμ σας ακριβώς τις ίδιες εικόνες με δεκάδες άλλα ζευγάρια, έτσι δεν είναι;

  6. Κάντε μια πριν pre-wedding φωτογράφιση.

  Πολλοί επαγγελματίες προτείνουν μια φωτογράφιση πριν από το γάμο κι εμείς σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Ο φωτογράφος απαθανατίζει στιγμές σας ενώ περνάτε απλώς χρόνο με το έτερόν σας ήμισυ απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου, ωστόσο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γνωριστείτε καλύτερα μαζί του, να βρείτε τη μεταξύ σας χημεία, να δει πώς συμπεριφέρεστε μεταξύ σας και εσίες να δείτε πώς δουλεύει. Έτσι την ημέρα του γάμου σας δεν θα έχετε το παραμικρό άγχος για το αν θα έχετε όμορφες λήψεις.

  Φωτογραφία: MOMENTS TO KEEP Φωτογραφία: MOMENTS TO KEEP

  Φωτογραφία: KASSANDRAΦωτογραφία: KASSANDRA

  Η έρευνα και η επιλογή του κατάλληλου για εσάς φωτογράφου γάμου είναι μια διαδικασία που προτείνουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη. Εξάλλου, όσο πιο ωραίος και επιτυχημένος είναι ο γάμος σας, τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτούν οι αναμνήσεις που θα αποτυπωθούν στο φακό και την κάμερα.

  • Προτείνουμε:

   Βρείτε επιλεγμένους φωτογράφους γάμου στο GamosPortal.gr

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!