Γαμήλιο ταξίδι: Βάζω μαζί με τις αποσκευές αγάπη!

19/03/2014
Γαμήλιο ταξίδι: Βάζω μαζί με τις αποσκευές αγάπη!
 • Και αφού η απόφαση πάρθηκε να παντρευτείτε φέτος και έχετε δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες για την ομαλή διεξαγωγή του γάμου σας, το επόμενο ζήτημα που περιστρέφεται στο μυαλό σας είναι η οργάνωση ή μη του γαμήλιου ταξιδιού σας. Πολλά ζευγάρια ενδεχομένως να θεωρήσουν πως το γαμήλιο ταξίδι αυτό είναι περιττό έξοδο ή πολυτέλεια. Τι γίνεται λοιπόν όταν τα οικονομικά μας βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση; Βάζουμε στην άκρη την απόλαυση αυτή ή προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, η οποία συγχρόνως δεν θα αποδειχθεί δυσβάσταχτη;

  Σαφώς σήμερα η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει την υπέρβαση του budget, όμως δεν περιορίζει κανέναν από το να καθορίσει το ανώτερο ποσό που μπορεί να διαθέσει προκειμένου να μην ξεφύγει από τις οικονομικές του δυνατότητες. Για πολλά ζευγάρια ο μήνας του μέλιτος είναι η πολυαναμενόμενη στιγμή απόλαυσης και ηρεμίας που λειτουργεί ως επιβράβευση στο έντονο άγχος της οργάνωσης του γάμου που βίωσαν. Και αφού ορίσατε το budget σας, γρήγορα αντιληφθήκατε πως το ταξίδι σε έναν εξωτικό προορισμό μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός… Εμείς θα σας ενημερώσουμε για το τι μπορείτε να κάνετε, ώστε να βγει οικονομικά το ταξίδι σας.

  4.000 χρόνια πριν…

  Πριν περίπου 4.000 χρόνια στην αρχαία Βαβυλώνα ο όρος μήνας του μέλιτος υποδηλώνει το ταξίδι μετά τον γάμο. Ειδικότερα, ο πατέρας της νύφης προσέφερε για έναν μήνα μετά τον γάμο στον γαμπρό υδρόμελι, ένα αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι. Ο λόγος που συνέβαινε αυτό είναι προφανής, καθώς ο πατέρας επιθυμούσε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα παππούς.

  Bali ProfessionalsΠοιες είναι λοιπόν οι επιλογές για τους νεόνυμφους;

  • Οι νεόνυμφοι μπορούν να μεταθέσουν την ημερομηνία αναχώρησής τους αρκετές εβδομάδες ή μήνες μετά τον γάμο τους με σκοπό την αποταμίευση ενός εύλογου ποσού.
  • Ποιος έχει ορίσει ότι το ταξίδι των νεόνυμφων πρέπει να πραγματοποιηθεί στην άλλη άκρη του κόσμου; Επιλέξτε έναν κοντινό προορισμό είτε στο εσωτερικό της χώρας σας είτε σε ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχουν πολλά εξωτικά και ρομαντικά μέρη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να επισκεφτεί κανείς.
  • Η προνομιακή γεωγραφική θέση της Ελλάδας προσφέρει γραφικά τοπία τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε βουνά, φαράγγια, λόφους, θάλασσα, ωκεανό. Η επιλογή αυτή μάλιστα θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς σας, ενώ μπορείτε να παρατείνετε την παραμονή σας.
  • Για να φτάσετε στον προορισμό σας μπορείτε μάλιστα να επιλέξετε κάποιο μέσο μεταφοράς οδικού δικτύου αντί τρένου ή αεροπλάνου. Κατά αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε όμορφα μέρη που δεν θα είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε διαφορετικά και θα έρθετε σε επαφή με την ιστορία τους, την κουλτούρα τους και τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους.
  • Μία ακόμη εναλλακτική λύση αποτελεί η έρευνα για πακέτα ειδικών προσφορών από ταξιδιωτικά γραφεία για νεόνυμφους. Παράλληλα, η οργάνωση του γαμήλιου ταξιδιού σας σε χαμηλή περίοδο, όταν δηλαδή τα ταξιδιωτικά γραφεία και τα ξενοδοχεία μειώνουν τις τιμές τους, κρίνεται έξυπνη κίνηση. Εξάλλου, ο μήνας του μέλιτος δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο για να είναι επιτυχής. Πράγματι, μπορείτε να προγραμματίσετε μία ρομαντική απόδραση ένα σαββατοκύριακο. Ωστόσο, αν επιθυμείτε περισσότερες ημέρες, γιατί δεν πραγματοποιείτε το ταξίδι σας μέσα στην εβδομάδα; Και αυτό γιατί οι τιμές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι ιδιαίτερα υψηλές, όπως όλοι γνωρίζουμε.
  • Μπορείτε επιπλέον να συμπεριλάβετε στη λίστα γάμου σας τον προϋπολογισμό σας για ταξίδι. Οι καλεσμένοι σας μπορούν να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή, για να πραγματοποιήσετε το ταξίδι που έχετε ονειρευτεί εδώ και μήνες.

   Bali Professionals

  Μερικές πρακτικές συμβουλές

  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό η κατάλληλη περίοδος είναι το φθινόπωρο, καθώς οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
  • Κλείστε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (πληρωμή μέσω  διαδικτύου).
  • Κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο αρκετούς μήνες πριν. Η κράτηση είναι συνήθως δωρεάν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πετύχετε χαμηλή τιμή.

  Ο μήνας του μέλιτος δεν είναι η μόνη στιγμή ευτυχίας του γάμου σας. Κάθε ημέρα μπορεί να είναι και πρέπει να είναι σαν ένα ταξίδι του μέλιτος. Έτσι, δεν τίθεται θέμα να απογοητεύεστε για τον προορισμό σας. Σημασία εξάλλου δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι που σας περιμένει μετά την ένωσή σας. Είστε έτοιμοι; Μην ξεχάσετε να βάλετε μαζί με τις αποσκευές σας αγάπη και έρωτα…

  (Οι εσωτερικές φωτογραφίες είναι από τη συλλογή της εταιρείας Bali Professionals. Ευχαριστούμε πολύ)

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  Gamos Portal

  Το Gamos Portal είναι το πιο εύχρηστο και δυναμικό Portal για το Γάμο. Στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε κορυφαίες επιχειρήσεις από κάθε επαγγελματική κατηγορία, να δείτε τη δουλειά τους και να επικοινωνήσετε μαζί τους με κάθε δυνατό τρόπο.

  Σε κάθε βήμα του γάμου, το www.GamosPortal.gr είναι δίπλα σας!