Περίεργες καταστάσεις σε γάμους (Και πώς να τις χειριστείτε)

26/10/2013
Περίεργες καταστάσεις σε γάμους (Και πώς να τις χειριστείτε)
 • Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στην Huffington Post από την γνωστή blogger Tiana Brown και - παρά τις διαφορές κουλτούρας και αντιλήψεων- πιστεύουμε ότι θα το βρείτε χρήσιμο σε πολλά σημεία.

  "Περίεργα πράγματα συμβαίνουν ως μέρος σχεδόν κάθε γάμου . Εδώ είναι μια λίστα μερικών κοινών αδέξιων στιγμών και προτάσεις για το πώς να τις χειριστείτε:

  1. Εμφανίζεται ένας καλεσμένος που δεν είχε επιβεβαιώσει ή δεν είχε προσκληθεί - Ένα πρόβλημα με το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι γίνεται πολύ εύκολο για τους ανθρώπους να μάθουν τις λεπτομέρειες των σχεδίων του γάμου σας . Έχετε δύο επιλογές για το πώς να το χειριστείτε αυτό . Συνήθως επιλέγω να πληρώσω για ένα επιπλέον τραπέζι για να φιλοξενήσει οποιουσδήποτε απρόσμενους επισκέπτες . Απλά σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο εύκολο με αυτόν τον τρόπο . Μερικές νύφες επιλέγουν να έχουν κάποιον να ελέγχει όλους τους επισκέπτες με μια λίστα . Με αυτόν τον τρόπο το άτομο αυτό μπορεί να τους πει διακριτικά ότι δεν τους περιμένατε και δεν έχετε μια θέση για αυτούς .

  2 . Επιβεβαιώνει κάποιος που δεν έχετε καλέσει - μίλησα σε μια νύφη πρόσφατα και κάποιος επιβεβαίωσε μέσω της σελίδας του  γάμου στο Facebook. Προφανώς ένας άλλος επισκέπτης κάλεσε το φίλο στη σελίδα υποθέτοντας ότι κλήθηκε επίσης. Πρώτον , αλλάξτε τις ρυθμίσεις της σελίδας του γάμου σας και απαγορεύστε στους ανθρώπους να προσθέτουν άλλους σε αυτή . Δεύτερον , κάντε μια διακριτική συνομιλία με το εν λόγω πρόσωπο . Δώστε τους να καταλάβουν ότι θα σας άρεσε να τους καλέσετε όλους, αλλά τα οικονομικά σας ή χώρος σας, σας υποχρεώνει να πάρετε κάποιες δύσκολες αποφάσεις . Τρίτον , κάντε μια συνομιλία με το καλοπροαίρετη άτομο που καλεί τους ανθρώπους στο γάμο σας...

  Περίεργες καταστάσεις σε γάμους

  3 . Κάποιος πιθανόν να πιει πάρα πολύ στη δεξίωσή σας - Ο καθένας έχει ένα θείο / θεία / ξαδέρφη / φίλο / αδελφό που πίνει πολύ και χάνει τον έλεγχο. Εάν δεν έχετε εσείς, μην ανησυχείτε . Σίγουρα ο αρραβωνιαστικός σας έχει! Αυτό είναι ένα είδος δύσκολο να αποφευχθεί . Σε κάποιες οικογένειες, οι άνθρωποι φέρνουν το δικό τους  αλκοόλ σε περίπτωση που δεν σερβιριστεί αρκετό . Μην στρεσάρεστε κάνοντας  babysitting σε αυτούς τους ανθρώπους . Εάν είστε υπερβολικά ανήσυχη για αυτά τα άτομα, μην τους καλείτε . Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε διακριτικά ώστε οι ίδιοι και όποιοι έρχονται μαζί του, να γνωρίζουν τις ανησυχίες σας εκ των προτέρων και να είναι σαφές ότι θέλετε να διασκεδάσουν , αλλά όχι υπερβολικά .

  4. Προσκαλώντας έναν πρώην - Δεν νομίζω ότι αυτό είναι πάντα μια καλή ιδέα , είτε πρόκειται για πρώην σας , πρώην ενός γονέα σας  ή ακόμη και με τον οποίο έχετε ένα παιδί. Αν όλοι τα πάνε καλά μεταξύ σας, είναι δική σας η απόφαση, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε και τους άλλους καλεσμένους σας . Ίσως δεν μπορούν να αισθάνονται άνετα με τον πρώην σας εκεί . Η παρουσία τους μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την έννοια της ημέρας .

  5. Πού κάθονται οι διαζευγμένοι γονείς - Αν νομίζετε ότι οι γονείς σας θα συμπεριφερθούν ωραία και θα θέσουν τις διαφορές τους κατά μέρος για το γάμο σας, τότε οπωσδήποτε βάλτε τους μαζί στην πρώτη σειρά . Εάν οποιοσδήποτε από τους δύο έχει ξαναπαντρευτεί είναι σοφό να κάθεται ένας στη δεύτερη σειρά . Κατά την δεξίωση, κάθε γονέας θα πρέπει να έχει το δικό του τραπέζι, όπου θα φιλοξενούνται οι αντίστοιχες οικογένειές τους .

  6. Κάποιος που βγαίνατε είναι καλεσμένος - αυτό ( προφανώς) δεν αφορά το ευτυχισμένο ζευγάρι , αλλά περισσότερο έναν καλεσμένο ή μέλος του νυφικού πάρτι. Είναι πολύ συνηθισμένο  να πέσεις πάνω σε κάποιον με τον οποίο έβγαινες, στο γάμο ενός κοινού φίλου του . Αν συμβεί αυτό , φέρσου σαν ενήλικας . Χαμογέλα, πες ένα γεια και γύρνα από την άλλη.

  7. Προσκαλώντας επισκέπτες με ενήλικα παιδιά στο σπίτι - Αυτό είναι δύσκολο . Θέλεις να καλέσεις την καλύτερη φίλη της μαμάς σου, αλλά όχι και το γιο της που ζει μαζί της . Να είστε πολύ σαφείς στη διατύπωσή της πρόσκλησής σας . Προσκαλέστε τον  κ. και την κα Τάδε και ζητήστε τους τυχόν επιλογές για το μενού. Μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα να επιστρατεύσετε τη μαμά σας για να το διευκρινίσει ώστε να μην υπάρχει κάποια σύγχυση .

  8. Η ενασχόληση με οικογενειακές βεντέτες - Δυστυχώς, δεν τα πάνε καλά όλες οι οι οικογένειες. Ο σύζυγός μου έχει μια συγγενή που δεν με συμπαθεί για λόγους που ποτέ δεν θα καταλάβω . Και ήταν δύσκολο προσπαθεί να αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να την προσκαλέσει. Στο τέλος αποφάσισα να την προσκαλέσει και να ελπίζω ότι είτε αυτή δεν θα έρθει ή αν το έκανε, θα συμπεριφερόταν σωστά . Στην περίπτωσή μου, δεν εμφανίστηκε και ο γάμος μου ήταν υπέροχος, αλλά στην περίπτωσή σας μπορεί να έρθει . Αν το κάνει , διατηρείστε κάποια απόσταση και να υποκριθείτε ότι δεν υπάρχει . Εάν η διαμάχη είναι ανάμεσα σε καλεσμένους σας, καθίστε τους όσο πιο μακριά γίνεται τον ένα από τον άλλο, και βάλτε άλλους συγγενείς για να τους κρατήσουν μακριά όσο μπορούν. Αγνοήστε τους και απολαύστε την ημέρα του γάμου σας .

  9. Έχετε προσκληθεί και κάποιος όχι - Είναι πολύ συναρπαστικό να πάρετε μια πρόσκληση για το γάμο ενός φίλου . Και ο ενθουσιασμός να καταστραφεί όταν ανακαλύψετε ότι ένας άλλος φίλος δεν καλείται στην ίδια εκδήλωση . Αν ο φίλος σας σας ζητήσει να μάθετε αν έχει προσκληθεί ή γιατί δεν προσκλήθηκε, πείτε όχι. Δεν χρειάζεται να μπείτε στη μέση. Είμαι πολύ καλή στο διακριτικό χειρισμό καταστάσεων σαν αυτή. Θα πω στο φίλο όχι, αλλά θα αναφέρω κάτι και στη νύφη . Μπορώ να πω κάτι σαν, "Ανέφερε ότι δεν έχει πάρει πρόσκληση . Δεν ξέρω αν αυτό ήταν εκ προθέσεως ή εκ παραδρομής , αλλά θα ήθελα απλώς να το γνωρίζεις". Και εκεί αφήστε το."

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!