Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγετε πριν από το γάμο.

11/05/2015
Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγετε πριν από το γάμο.
 • Έχετε αγοράσει το φόρεμα, το έχετε φέρει στα μέτρα σας, το μόνο που δεν θέλετε τώρα είναι εκείνη την ημέρα να αισθάνεστε πρησμένη ή φουσκωμένη. Μπορεί γενικά η διατροφή σας όλους αυτούς τους μήνες πριν από το γάμο να είναι υγιεινή, ωστόσο υπάρχουν κάποια τρόφιμα που ίσως σας δημιουργήσουν φούσκωμα ή πρήξιμο την ημέρα εκείνη. Το ιδανικό είναι να ακολουθήσετε ένα διαιτολόγιο αποτοξίνωσης για δύο εβδομάδες πριν από το γάμο, αλλά αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο δοκιμάστε να βγάλετε από τη διατροφή σας μερικά από τα παρακάτω τρόφιμα έστω για λίγες ημέρες πριν από το γάμο σας.

  1. Σταυρανθή λαχανικά

  Σταυρανθή λαχανικά

  Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε άφοβα να μασουλάμε λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, και το μπρόκολο. Όχι όμως τώρα που έχουμε ως στόχο επίπεδη κοιλιά. Όπως και τα όσπρια, έτσι και τα λαχανικά αυτά περιέχουν ένα σάκχαρο το οποίο διασπάται στον οργανισμό από το μεθάνιο που παράγουν τα βακτήρια. Το αποτέλεσμα; Μια φουσκωμένη κοιλιά και ίσως και κάποιες παρενέργειες. Σίγουρα δεν θέλετε οι καλεσμένοι σας να σας θυμούνται την ημέρα εκείνη για τους λάθος λόγους.

  Ωστόσο, επειδή τα λαχανικά αυτά είναι άκρως υγιεινά, εμείς δεν σας συμβουλεύουμε να τα βγάλετε εντελώς από το διαιτολόγιό σας, αλλά απλώς να μειώσετε λίγο την κατανάλωσή τους ή να τα προτιμήσετε μαγειρεμένα. Μ’ αυτόν τον τρόπο μειώνεται κατά πολύ η παραγωγή του σακχάρου που δημιουργεί τα αέρια.

  2. Πρόχειρο φαγητό

  Πρόχειρο φαγητό

  Η οργάνωση και ο σχεδιασμός του γάμου σας μπορεί να σας έχουν δημιουργήσει μεγάλο στρες, ωστόσο το να ενδώσετε σε πειρασμούς όπως μια μεγάλη πίτσα, μια τεράστια μερίδα τηγανητές πατάτες ή λουκουμάδες με σοκολάτα, θα σας αποφορτίσει μόνο στιγμιαία. Δεδομένου ότι ο οργανισμός μας αργεί πολύ να μεταβολίσει τα λιπαρά τρόφιμα, μόλις μειωθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα αισθάνεστε λίγο πρησμένη γύρω από τη μέση σας. Επίσης τα τρόφιμα αυτά ανεβάζουν μόνο για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις τιμές του σακχάρου στο αίμα, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την ενέργειά σας.

  3. Γαλακτοκομικά

  Γαλακτοκομικά

  Αν και δεν έχουμε όλοι ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, πρόκειται για μια από τις πιο συνηθισμένες δυσανεξίες σε τρόφιμα, που οδηγεί σε φούσκωμα, αέρια και κράμπες. Εξαλείψτε λοιπόν τις πιθανότητες να εμφανίσετε τέτοιου είδους συμπτώματα μειώνοντας την κατανάλωση γαλακτοκομικών για μια ή δύο εβδομάδες πριν από το γάμο σας. Μοναδική εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει το γιαούρτι το οποίο έχει την ιδιότητα να αφομοιώνεται πολύ πιο εύκολα από τον οργανισμό μας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα.

  4. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

  Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

  Μπορεί να σας φαίνεται καλή λύση να αντικαταστήσετε τη λευκή ζάχαρη με κάποιο τεχνητό γλυκαντικό, αλλά μη βιάζεστε: τα τεχνητά γλυκαντικά που βρίσκονται συνήθως σε αναψυκτικά διαίτης, καραμέλες χωρίς ζάχαρη κλπ δημιουργούν για τους περισσότερους από μας δυσκολίες στην πέψη. Αυτό οδηγεί σε φούσκωμα και συνεπώς δυσφορία. Έτσι λοιπόν, λίγες μέρες πριν από την εντυπωσιακή σας είσοδό στην εκκλησία φροντίστε να τα απαλείψετε από τη διατροφή σας. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει καθώς θα νιώθετε πιο ελαφριά και με μεγαλύτερη ενέργεια.

  5. Όσπρια

  Όσπρια

  Υπάρχει λόγος που τα όσπρια έχουν κερδίσει το παρατσούκλι μαγικό φρούτο. Περιέχουν ένα σάκχαρο, που σε αντίθεση όμως με αυτά των φρούτων, δεν είναι εύπεπτο. Όταν το σάκχαρο αυτό φθάνει στο έντερο τα βακτήρια προσπαθούν να το διαλύσουν και το αέριο που παράγεται αποτελεί ένα ανεπιθύμητο υποπροϊόν. Για να διατηρήσετε σε χαμηλά επίπεδα τα συγκεκριμένα αέρια που παράγει ο οργανισμός σας, καλό θα είναι αντί για όσπρια πριν από τη μεγάλη μέρα να επιλέξετε άλλες πηγές πρωτεΐνης όπως το κοτόπουλο ή το ψάρι.

  6. Αλμυρά φαγητά

  Αλμυρά φαγητά

  Ένα πατατάκι έτσι για τη γεύση.. άλλο ένα έτσι για τη λιγούρα.. για πότε φάγατε ολόκληρο το σακουλάκι ούτε που το καταλάβατε. Τα αλμυρά τρόφιμα απαγορεύονται δια ροπάλου τις ημέρες πριν από το γάμο. Το νάτριο προκαλεί κατακράτηση υγρών, οπότε προσπαθήστε να καταναλώνεται κάτω από 2.300 mg την ημέρα.

  7. Γλουτένη

  Γλουτένη

  Όπως και τα γαλακτοκομικά, έτσι και η γλουτένη δεν δημιουργεί πρόβλημα σε όλους. Δεν παύει όμως να αποτελεί πιθανή αιτία φουσκώματος, αερίων και κατά δυσφορίας για πολλούς από μας. Για να είστε λοιπόν σίγουρες ότι δεν θα έχετε τέτοιου είδους ενοχλήσεις, διώξτε τη γλουτένη από τη διατροφή σας για μία ή δυο εβδομάδες πριν από το γάμο. Για να διατηρείτε ωστόσο το στομάχι σας ευτυχισμένο, φροντίστε να προσλαμβάνετε φυτικές ίνες από εναλλακτικές πηγές.

  8. Αλκοόλ

   Αλκοόλ

  Λίγο πολύ οι περισσότεροι από μας έχουν παρατηρήσει το πρήξιμο στο σώμα μας και στο πρόσωπό μας όταν το προηγούμενο βράδυ έχουμε πιεί κάνα δυο ποτηράκια παραπάνω. Ειδικά αν πρόκειται για μπύρες ή κοκτέιλ με ζάχαρη. Τα αέρια και η αποδυνάμωση του πεπτικού σας συστήματος είναι δύο από τους λόγους που ίσως σας κάνουν να αισθάνεστε σαν ένα τεράστιο μπαλόνι στριμωγμένο μέσα στο νυφικό. Κάντε υπομονή μέχρι την πρόποση στη γαμήλια δεξίωση και αποφύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που προηγούνται του γάμου.

  9. Ανθρακούχα αναψυκτικά

  Ανθρακούχα αναψυκτικά

  Σόδα, ανθρακούχο νερό, αναψυκτικά, σαμπάνια… βασικά, ο’ τι έχει φυσαλίδες αφήστε το στην άκρη. Αυτό που βλέπετε να συμβαίνει στο ποτήρι με το αναψυκτικό είναι αυτό ακριβώς που συμβαίνει και μέσα στο σώμα σας όταν το πίνετε. Η απελευθέρωση του διοξειδίου του άνθρακα είναι αυτή που σας κάνει να αισθάνεστε φουσκωμένη και πρησμένη ταυτόχρονα.

  10. Τσίχλες

  Τσίχλες

  Την επόμενη φορά που θα θέλετε να φρεσκάρετε την αναπνοή σας προτιμήστε αντί για τσίχλα ένα φυλλαράκι μέντας. Πέρα από το γεγονός ότι περιέχει ζάχαρη, το μάσημα της τσίχλας μας κάνει να καταπίνουμε πολύ περισσότερο αέρα ο οποίος φυσικά πηγαίνει κατευθείαν στην κοιλιά μας.

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!