Πώς Να Ποζάρετε Για Τις Φωτογραφίες Του Γάμου Σας

03/03/2016
Πώς Να Ποζάρετε Για Τις Φωτογραφίες Του Γάμου Σας
 • Αν σας τρομάζει η ιδέα όλων αυτών των φωτογραφιών την ημέρα του γάμου σας, σας πληροφορούμε ότι δεν είστε η μόνη. Στο κάτω κάτω δεν είστε εξοικειωμένη με το να σας φωτογραφίζει κάποιος για τόσες ώρες – εκτός και αν είστε επαγγελματίας μοντέλο. Πώς λοιπόν πρέπει να ποζάρετε στις φωτογραφίες του γάμου σας, έτσι ώστε να έχετε όμορφες εικόνες που να αξίζει να μπουν σε κάδρο που θα στολίσει το σπίτι σας; Συμβουλευτήκαμε γνωστούς φωτογράφους γάμου, για να καταλήξουμε σε μερικές βασικές συμβουλές.

  Βρείτε την καλή σας πλευρά

  Κανείς δεν έχει απόλυτα συμμετρικό πρόσωπο, πράγμα που είναι γνωστό σε ζωγράφους και γλύπτες από την αρχαιότητα. Σίγουρα κάποια από τις δύο πλευρές του προσώπου σας είναι ελαφρώς καλύτερη από την άλλη (ακόμη κι αν δεν το γνωρίζετε). Τραβήξτε δοκιμαστικά μερικές selfies (ή ακόμα καλύτερα ζητήστε από τον μέλλοντα σύζυγό σας να σας βγάλει μερικές) και πειραματιστείτε στρέφοντας το πρόσωπό σας σε διάφορες γωνίες. Όταν θα είστε πλέον σε θέση να γνωρίζετε την καλή σας πλευρά θα στρέφετε αυτή προς στο φακό.

  Φωτογραφία Γάμου RGB Studios Φωτογραφία: RGB Studios, Αθήνα

  Σκιάστε σωστά το πρόσωπό σας

  Η σωστή φωτογραφία έχει άμεση σχέση με τη σωστή γωνία. Όταν κοιτάζετε ευθεία μπροστά σας το φακό, τότε οι γωνίες του προσώπου σας εξαλείφονται και το πρόσωπό σας δείχνει επίπεδο. Αν έχετε πρόσωπο στο οποίο διαγράφονται έντονα οι γωνίες του τότε το πρόβλημα δεν σας αφορά. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, το να φέρετε το πηγούνι σας λίγο πιο μπροστά και το να στρέψετε στο φακό την καλή σας πλευρά θα δημιουργήσει πολύ όμορφο αποτέλεσμα στην τελική φωτογραφία.

  Φωτογραφία Γάμου Athina Wedding Productions Φωτογραφία: Athina Wedding Productions, Θεσσαλία

  Χρησιμοποιήστε σωστά το πηγούνι σας

  «Αν θέλετε το πρόσωπο σας να δείχνει πιο αδύνατο, στρέψτε το πηγούνι σας λίγο προς τα κάτω. Προσοχή όμως στην προσπάθειά σας αυτή να μην δημιουργήσετε διπλοσάγονο. Αν έχετε φαρδύ μέτωπο, τότε ανασηκώστε το πηγούνι σας ώστε να δημιουργήσετε ισορροπία. Ασχέτως, όμως, με το σχήμα του προσώπου σας προσπαθήστε να προτάξετε το πρόσωπό σας ελαφρώς. Η λογική είναι απλή: ό,τι βρίσκεται πιο κοντά στο φακό φαίνεται μεγαλύτερο. Μ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, το σώμα σας θα φαίνεται πιο αδύνατο. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε από το φωτογράφο να σας φωτογραφίσει από ελάχιστα πιο ψηλά ώστε να μην χρειαστεί να κάνετε τίποτα απ όλα αυτά».

  Φωτογραφία Γάμου Photo Optik Φωτογραφία: Photo Optik, Θεσσαλονίκη

  Χαμογελάστε φυσικά

  Το κλειδί είναι να χαμογελάτε όσο πιο φυσικά μπορείτε, όπως στην καθημερινότητά σας, και όχι όσο πιο πλατιά μπορείτε. Όταν χαμογελάτε πλατιά φουσκώνουν τα μάγουλα, τα μάτια μισοκλείνουν και μικραίνουν και το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο κολακευτικό. Αντί λοιπόν γι αυτό προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να χαμογελάσετε φυσικά. Σκεφτείτε κάτι ευχάριστο, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι θα περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας με τον αγαπημένο σας.

  Φωτογραφία γάμου Studio 123 Φωτογραφία: Studio 123 - Θεσσαλονίκη

  Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα σας

  Προσπαθήστε να  πιέσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο σας. Αυτό, όλως περιέργως, βοηθά στο να επιμηκύνει τον λαιμό σας και να μειώσει τυχόν διπλοσάγονο. Προσπαθήστε να εξασκηθείτε μ' αυτό ώστε να μην αισθάνεστε άβολα όταν  θα χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο κόλπο κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

  Φωτογραφία Γάμου Vasiliki Tsampa Φωτογραφία: Vasiliki Tsampa, Θεσσαλονίκη

  Χαμογελάστε με τα μάτια

  Το συγκεκριμένο τρικ το έκανε δημοφιλές η Tyra Banks. Και στ’ αλήθεια λειτουργεί! Όταν χαμογελάμε οι εξωτερικές γωνίες των ματιών ανεβαίνουν ελαφρώς και φαινόμαστε να είμαστε σε πραγματικά καλή διάθεση. Όταν λοιπόν ποζάρετε προσπαθήστε να μιμηθείτε αυτό το στυλ, ακόμα και σε φωτογραφίες στις οποίες δεν πρέπει να χαμογελάτε. Το αποτέλεσμα θα είναι να φαίνεστε λαμπερή και κεφάτη ακόμα κι αν όταν δεν είστε χαμογελαστή.

  Φωτογραφία Γάμου Studio Alpha Φωτογραφία: Studio Alpha - Αθήνα

  Τονίστε τα χέρια σας

  Το κλειδί όσον αφορά την τοποθέτηση των χεριών σας είναι να τα κρατάτε μακριά από τον κορμό σας ώστε να μην φαίνονται πιο πλατιά απ’ ότι πρέπει. Η πιο κολακευτική πόζα είναι να τοποθετήσετε το μπράτσο σας όσο τον δυνατόν πιο κοντά στην κάμερα κρατώντας τον γοφό σας, έτσι ώστε να τονίζετε τη μέση σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η θέση του αγκώνα σας, ο οποίος δεν πρέπει να προβάλλεται αλλά να δείχνει προς τα πίσω. Αν αυτή η πόζα σας φαίνεται πολύ στημένη τότε προσπαθήστε να έχετε τα χέρια σας και τους ώμους σας σε γενικές γραμμές ελαφρώς ψηλά ή απλά κρατήστε την πλάτη του ανθρώπου που στέκεται δίπλα σας στη φωτογραφία έτσι ώστε να κρύβονται τα χέρια σας.

  Φωτογραφία Γάμου Φωτογραφείο Ενθύμιον Φωτογραφία: Φωτογραφείο Ενθύμιον, Θεσσαλονίκη

  Αγαπήστε τα πόδια σας

  Ακόμη και αν το νυφικό σας είναι πολύ μακρύ και κρύβει τα πόδια σας, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και να τα τονίσετε. Μπορείτε, είτε να λυγίσετε ελαφρώς το ένα σας γόνατο, είτε να σταυρώσετε τα πόδια σας στο ύψος των αστραγάλων. Μ αυτούς τους δύο τρόπους τα πόδια σας θα φαίνονται μακρύτερα και οι γοφοί σας πιο στενοί.

  Φωτογραφία Γάμου Sotiris Papadimas Φωτογραφία: Sotiris Papadimas Wedding Photography

  Δώστε στο σώμα σας τη σωστή γωνία

  Στρέψτε το σώμα σας περίπου 45 μοίρες, έτσι ώστε να είναι στραμμένο προς το πρόσωπο που είναι δίπλα σας. Η γωνία αυτή είναι πιο κολακευτική για τις περισσότερες γυναίκες.

  Φωτογραφία Γάμου Φωτογραφή Φωτογραφία: Φωτογραφή, Αθήνα

  Σταθείτε με ίσιο τον κορμό σας

  Η σωστή και καμαρωτή κορμοστασιά όχι μόνο σας δείχνει πιο ευδιάθετες, υγιείς και γυμνασμένες, αλλά σας δίνει και κάτι παραπάνω: Ενέργεια, που σίγουρα την χρειαζόσαστε.

  Φωτογραφία Γάμου Panos Rekouniotis Φωτογραφία: Panos Rekouniotis Wedding Potography

  Χαλαρώστε

  Περάστε όμορφα, γελάστε και να είσαστε ο εαυτός σας. Αυτό που θέλετε από τις φωτογραφίες του γάμου σας είναι να απαθανατίσουν την ουσία και όχι να δείχνουν στυλιζαρισμένες. Νιώθετε άβολα με όλα αυτά τα βλέμματα και το φακό του φωτογράφου στραμμένα επάνω σας; Απομακρύνετε λιγάκι το βλέμμα σας απ’ όλα αυτά, περάστε λίγες στιγμές χαλάρωσης με τον αγαπημένο σας και επανέλθετε. Αν κι αυτό δεν πιάσει ρίξτε το για λίγο στο χορό.

  Φωτογραφία Γάμου Voi Noi Φωτογραφία: Photographia by Voi Noi

   Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω αποτελούν γενικές κατευθύνσεις. Ένας καλός επαγγελματίας φωτογράφος γάμου, θα αναλάβει να σας σκηνοθετήσει και να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία της εμφάνισής σας.

  • Προτείνουμε:

   Βρείτε κορυφαίους φωτογράφους γάμου, εδώ

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!