Η Υγεία των μαλλιών σας θα αναδείξει το νυφικό χτένισμα!

03/04/2013
Η Υγεία των μαλλιών σας θα αναδείξει το νυφικό χτένισμα!
 • Το αποτέλεσμα του νυφικού χτενίσματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Υγεία των μαλλιών σας. Δυνατά μαλλιά που λάμπουν από υγεία αναδεικνύουν εύκολα οποιοδήποτε χτένισμα επιλέξετε (διαβάστε εδώ «Πώς να επιλέξετε νυφικό χτένισμα»), ενώ αντίθετα μαλλιά εύθραυστα και θαμπά μπορούν να αδικήσουν και ένα υπέροχο χτένισμα.Όπως λοιπόν έχετε ήδη αρχίσει να προσέχετε τη σιλουέτα σας για να αναδειχθεί το νυφικό που θα φορέσετε, πρέπει παράλληλα να «ξεκουράσετε» και να φροντίσετε τα μαλλιά σας για να αναδειχθεί το χτένισμα που θα επιλέξετε.

  Τι πρέπει να κάνετε:

  1) Αξιολογείστε την κατάσταση που βρίσκονται τα μαλλιά σας αυτή τη στιγμή. Ελέγξτε αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά ή αφυδατωμένα ή αν έχουν ψαλίδα ή γενικά αν έχουν «κουραστεί» από συχνές τεχνικές εργασίες (π.χ. πολλαπλές βαφές, ντεκαπάζ, περμανάντ κλπ). Οι τρίχες των μαλλιών μας έχουν συγκεκριμένη δομή που διατρέχει συγκεκριμένους κινδύνους τους οποίους και πρέπει να αποφύγετε στο διάστημα πριν το γάμο σας (διαβάστε εδώ «Η δομή της τρίχας»). Αναλόγως με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και το χρονικό περιθώριο που έχετε μπροστά σας μέχρι το γάμο εφαρμόστε και την ανάλογη θεραπεία ή αναζωογόνηση

  ygeia mallion ksira

  2) Υιοθετείστε στην καθημερινότητά σας καλές πρακτικές για την υγεία των μαλλιών σας. Ο τρόπος που λούζεστε και στεγνώνετε τα μαλλιά σας, οι χτένες που χρησιμοποιείτε, ο τρόπος που βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, επηρεάζουν άμεσα την υγεία των μαλλιών σας

  3) Αν έχετε ξηρά μαλλιά προσέξτε ιδιαίτερα γιατί τα ξηρά μαλλιά κινδυνεύουν περισσότερο να «σπάσουν» και να κάνουν ψαλίδα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών σας και αποφύγετε τις τεχνικές εργασίες και τις υψηλές θερμοκρασίες (διαβάστε περισσότερα για τη φροντίδα των ξηρών μαλλιών εδώ)

  ygeia mallion psallida

  4) Αν έχετε ήδη ψαλίδα κουρέψτε λίγο τις άκρες από τώρα για να μη χειροτερέψει και να προλάβουν να ξαναμακρύνουν μέχρι το γάμο σας . Αν δεν έχετε ψαλίδα φροντίστε να μην αποκτήσετε! (διαβάστε εδώ πώς να αποφύγετε την ψαλίδα)

  5) Προσέξτε τον  Ήλιο! Ιδιαίτερα αν ο γάμος σας είναι προγραμματισμένος για μετά το καλοκαίρι προσέξτε ιδιαίτερα τη φθορά που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος στα μαλλιά σας (διαβάστε περισσότερα για τον ήλιο εδώ)

  6) Αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας ακολουθείστε ήπιες μεθόδους ανοίγματος. Μη προσπαθήσετε να ανοίξετε το χρώμα σε μία φορά χρησιμοποιώντας πιο ισχυρές χημικές ουσίες.

  7)  Φροντίστε τη διατροφή σας γιατί μια κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Τροφές όπως ο σολομός, το σπανάκι, τα φασόλια, τα μύδια, τα καρότα είναι βάλσαμο για τα μαλλιά μας (διαβάστε περισσότερα για τη διατροφή εδώ)

  8) Τελευταίο και ίσως το σημαντικότερο: ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ !

  ygeia mallion vourtsa

  Απολαύστε τις ετοιμασίες του γάμου σας, προετοιμάστε με χαρά την κάθε λεπτομέρεια και να είστε βέβαιη ότι όλα (και τα μαλλιά σας) θα λάμπουν εκείνη τη μέρα!

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!