Οι 7 Κορυφαίες Τάσεις Στο Γάμο Του 2015

17/12/2015
Οι 7 Κορυφαίες Τάσεις Στο Γάμο Του 2015
 • Το 2015 ήταν η χρονιά των αντισυμβατικών γάμων. Το συντηρητικό και κλασικό στυλ αντικαταστήθηκε από πιο μποέμ, ρουστίκ και ιδιόμορφα στυλ. Είδαμε ζευγάρια να έχουν αφήσει selfie sticks στα τραπέζια των καλεσμένων και άλλα που οι φωτογραφίες του γάμου τους στηρίχτηκαν σε drones. Είδαμε νυφικές ανθοδέσμες που ξέφευγαν πολύ από το στυλιζαρισμένο κλασικό στυλ, είδαμε μητέρες της νύφης να φορούν λευκά και γαμήλιες τούρτες «γυμνές». Κάθε χρόνο εμφανίζονται καινούργιες τάσεις στο γάμο, όσον αφορά στα νυφικά και τη γαμήλια τελετή, φέτος όμως κάποιες απ αυτές τις εναλλακτικές στο στυλ επιλογές ήρθαν για να μείνουν.

  Το selfie stick

  Είναι μια ιδέα που δημιουργεί συζητήσεις, όμως φαίνεται πως αυτή η εμμονή του κόσμου με το συγκεκριμένο υψηλής τεχνολογίας εργαλείο δεν άφησε αδιάφορες ούτε τις νύφες της χρονιάς που μας πέρασε. Το παρουσίασαν ως ιδέα οι σχεδιαστές στις πασαρέλες και το πρότειναν οι διοργανωτές γάμων για τις γαμήλιες δεξιώσεις. Λάτρεις των selfie όμως προσοχή: Δεν θα θέλετε να προκαλέσετε ατύχημα στην πίστα χορού εξαιτίας μιας selfie.

  Drones

  Χάρη σ’ αυτά τα υψηλής τεχνολογίας ιπτάμενα γκάτζετς, πολλοί βιντεολήπτες γάμου σε ολόκληρο τον κόσμο (όπως επίσης και ζευγάρια που αγαπούν την πρωτοποριακή τεχνολογία) έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν βίντεο γάμου που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις χολυγουντιανές ταινίες. Πλάνα όπως αυτό της νύφης που εισέρχεται στο χώρο της τελετής ή ένα ωραίο πλάνο από ψηλά που απεικονίζει το χώρο της δεξίωσης είναι σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακά από μία κλασική λήψη βίντεο.

  Η «γυμνή» τούρτα

  Τα ζευγάρια του 2015 σίγουρα απομακρύνθηκαν πολύ από την προσεκτικά γλασαρισμένη και στολισμένη περίτεχνα γαμήλια τούρτα. Τη χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν τούρτα χωρίς επικάλυψη γλάσου, με τα στρώματα της κρέμας να φαίνονται στο εσωτερικό. Ο μόνος στολισμός στις τούρτες αυτές ήταν φρούτα του δάσους και βρώσιμα λουλούδια. Έτσι λοιπόν, φέτος δεν υπήρξαν και πολλά από τα κλασικά φωτογραφικά στιγμιότυπα κατά τα οποία η νύφη γλείφει το γλάσο από τα δάχτυλα του γαμπρού.

  Καλεσμένοι που φορούν λευκά

  Ο κλασικός άγραφος κανόνας ότι σε μια γαμήλια τελετή μόνο η νύφη πρέπει να φοράει λευκά φέτος καταρρίφθηκε. Τη χρονιά που πέρασε είδαμε ακόμα και μητέρα και πεθερά να εμφανίζονται ντυμένες στα λευκά και μάλιστα πολλές νύφες να εναρμονίζουν χρωματικά ολόκληρη τη δεξίωση με την παλέτα του λευκού.

  Αταίριαστα σερβίτσια

  Τα σερβίτσια που δεν ήταν σεταρισμένα αποτέλεσαν πολύ σημαντικό κομμάτι του στυλ που κυριάρχησε φέτος στις δεξιώσεις γάμου. Ο σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα πιο χαλαρό περιβάλλον χρησιμοποιώντας και αναμειγνύοντας κομμάτια από διαφορετικά σετ σερβίτσιων και φυσικά ταιριάζοντας διάφορες χρωματικές παλέτες. Κυριάρχησε λοιπόν ένα πιο άνετο, πιο παραδοσιακό και λιγότερο στυλιζαρισμένο στυλ.

  Πιο λιτά γαμήλια πάρτι

  Τα πάρτι γάμου του 2015 ήταν πιο μικρά και συνήθως μεταξύ πιο στενών φίλων και συγγενών του ζευγαριού. Επίσης, πολλά ζευγάρια επέλεξαν δίπλα τους στην τελετή μόνο από έναν καλό τους φίλο ή φίλη αντί για τον μεγάλο αριθμό παρανύμφων που συνηθίζεται. Αυτό φυσικά σήμαινε και πιο «συμμαζεμένες» ομαδικές φωτογραφίες και βέβαια ήταν λιγότερες και οι παρεξηγήσεις από τον ευρύ κύκλο των φίλων που ίσως δεν θα συμπεριλαμβάνονταν έτσι κι αλλιώς.

  Ασύμμετρες ανθοσυνθέσεις

  Τα με ακρίβεια κομμένα λευκά τριαντάφυλλα και οι ολοστρόγγυλες αρμονικές ανθοσυνθέσεις έδωσαν τη θέση τους σε αγριολούλουδα, πράσινα φύλλα, κλαδιά δέντρων. Οι ανθοσυνθέσεις αυτές έμοιαζαν δυσαρμονικές και ασύμμετρες και δημιουργήθηκαν από φυτά και λουλούδια που μπορούσε να βρει κανείς την εκάστοτε εποχή στην εξοχή και στους κήπους.  Στόχος δεν ήταν απλώς και μόνο η χρήση όμορφων λουλουδιών αλλά η δημιουργία μιας πραγματικά όμορφης σύνθεσης.

  Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου ανήκει στο RGB Studios

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  • Προτείνουμε:

   Οι πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο, εδώ