Μπουτάν: Ο βασιλιάς απολογείται διότι νυμφεύεται μία «κοινή θνητή»

30/07/2011
Μπουτάν: Ο βασιλιάς απολογείται διότι νυμφεύεται μία «κοινή θνητή»
 • «Το πιο σημαντικό για μία βασίλισσα είναι να είναι καλός άνθρωπος» λέει ο ερωτευμένος γαλαζοαίματος. Ο νεότερος μονάρχης στον κόσμο, ο ηλικίας 31 ετών βασιλιάς του Μπουτάν, θα παντρευτεί τον Οκτώβριο. Αυτό που έχει όμως ξεσηκώσει συζητήσεις στο μικρό ασιατικό κρατίδιο δεν είναι η ηλικία της νύφης -μόλις 20 ετών- αλλά η κοινωνική της θεση, αφού είναι μια «κοινή θνητή» κι όχι γαλαζοαίματη.

  Ο Γίγκμε Κεσάρ ορίστηκε διάδοχος του θρόνου σε ηλικία μόλις 9 χρονών, ενώ στέφθηκε βασιλιάς του Μπουτάν το Νοέμβριο του 2008, σε ηλικία 28 ετών. Πλέον αποφάσισε να… νοικοκυρευτεί με την κατά γενική ομολογία πανέμορφη Τζετσούν Πέμα.

  «Δυστυχώς» η νύφη, που γεννήθηκε στην πρωτεύουσα Τίμφου κι έχει σπουδάσει στην Ινδία και τη Βρετανία, δεν έχει ευγενική καταγωγή, ούτε προέρχεται από κάποια σημαίνουσα οικογένεια του μικροσκοπικού βασιλείου. Της επιλογής του, η οποία ήδη διχάζει πολλούς, κυρίως παραδοσιακούς, κατοίκους του βασιλείου, υπεραμύνθηκε ο ίδιος ο μονάρχης.

  «Πολλοί θεωρούν ότι μία βασίλισσα θα πρέπει να είναι εντυπωσιακά όμορφη, έξυπνη και ευγενής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βασιλιάς, προσθέτοντας ότι «για μένα όμως, το πιο σημαντικό για μία βασίλισσα είναι να είναι καλός άνθρωπος και να μην αποκλίνει ποτέ από τη δέσμευσή της να υπηρετεί τον λαό και τη χώρα της. Για βασίλισσά μου βρήκα μία τέτοια γυναίκα και το όνομά της είναι Τζετσούν Πέμα».

  Ο Γιγκμέ Κεσάρ τόνισε ωστόσο πως ο γάμος, που θα τελεστεί σύμφωνα με την παράδοση, δεν θα σημάνει την έναρξη της δικής του οικογένειας, αφού οικογένειά του θεωρεί «καταρχάς και πρωτίστως τον λαό της χώρας μου, καθώς αυτό είναι το καθήκον και το προνόμιο όλων των βασιλέων του Μπουτάν».

  Ο γάμος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο βασιλιάς κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει οριστεί.

  Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  • Προτείνουμε:

   Οι πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο, εδώ