Διπλασιάστηκαν οι πολιτικοί γάμοι στα Χανιά

21/07/2011
 • Διπλασιάστηκαν από πέρυσι οι πολιτικοί γάμοι που πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Χανίων καθώς η κρίση από ό,τι φαίνεται έχει επηρεάσει και τις παραδόσεις, μιας και ο θρησκευτικός γάμος με όλα τα παρελκόμενά του... στοιχίζουν.Ετσι, πολλοί είναι εκείνοι, κυρίως νέοι, οι οποίοι επιλέγουν μεν να παντρευτούν, αλλά με πολιτικό γάμο και στο Δημαρχείο αντί στον Ναό της ενορίας τους.

  Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανούσο Λιονάκη φέτος οι αιτήσεις για τέλεση πολιτικού γάμου στο Δημαρχείο Χανίων αυξήθηκαν κατά 50%. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Χανίων από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί διακόσιοι τριάντα πολιτικοί γάμοι. Πέρυσι στο ίδιο διάστημα είχαν τελεστεί μόλις εκατόν δύο γάμοι(!), ενώ για φέτος αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος του χρόνου. Σημαντικό στοιχείο είναι πως εκτός από τους κατοίκους των Χανίων πολλοί τουρίστες συνδυάζουν την τέλεση του γάμου τους με τις διακοπές τους.

  "Υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση όσον αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων στο Δημαρχείο Χανίων. Μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει στον Δήμο Χανίων 230 πολιτικούς γάμους ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν πραγματοποιηθεί  102 γάμοι.Αυτή η αύξηση που καταγράφεται είναι πιθανόν να οφείλεται στην οικονομική κατάσταση, γι’ αυτό και τα νέα παιδιά που έρχονται εδώ προτιμούν να κάνουν τη διαδικασία του πολικού γάμου στο Δημαρχείο αν τί του θρησκευτικού γάμου" ανέφερε ο κ. Λιονάκης ο οποίος επεσήμανε ότι στα σχέδια του δήμου είναι οι πολιτικοί γάμοι να πραγματοποιούνται και σε άλλους χώρους του διευρυμένου δήμου Χανίων και όχι μόνο στο κτήριο του Δημαρχείου.

  "Ο δήμος Χανίων έχει και άλλα ωραία μέρη προκειμένου να τελούνται πολιτικοί γάμοι εκτός από το Δημαρχείο και προς αυτή την κατεύθυνση θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου" σημείωσε.


  Πηγή:

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!