Γάμος με ένα κλικ -Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκσυγχρονίζεται

19/12/2013
Γάμος με ένα κλικ -Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκσυγχρονίζεται
 • Με μία απλή κίνηση, από τον υπολογιστή τους, θα μπορούν να εξασφαλίζουν οι ενδιαφερόμενοι το πιστοποιητικό γάμου, βάπτισης ή διαζυγίου. Με μία κίνηση κατά της γραφειοκρατίας, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δημιουργεί πληροφοριακό δίκτυο επικοινωνίας.

  Μάλιστα σε αυτό θα μπορούν να καταφεύγουν οι πιστοί ακόμη και για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας τέλεσης ενός μυστηρίου. Ηδη το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε δέκα ενορίες, όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για έκδοση άδειας γάμου, διαζυγίου και βαπτίσεων, αλλά και τα σχετικά πιστοποιητικά.

  Στις δέκα ενορίες που εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Αγ. Διονύσιος Αεροπαγίτης Κολωνακίου, Κοίμησις Θεοτόκου Φενερωμένης Χολαργού, Προφήτης Ηλίας δήμου Αγ. Παρασκευής, Ευαγγελιστής Λουκάς Πατησίων, Αγ. Φιλοθέη Ομωνύμου δήμου, Αγ. Σοφία Ψυχικού, Αγ. Ιωάννης Κυνηγός λεωφόρου Βουλιαγμένης, Αγ. Ειρήνη Οδού Αιόλου και Αγ. Νικόλαος Καλλιθέας.

  Η δράση θα επεκταθεί στις 166 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά. Το έργο θα κοστίσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα υλοποιηθεί σε εννιά μήνες από την έναρξή του, όπως προβλέπει η σύμβαση που υπεγράφη την Τετάρτη.

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  • Προτείνουμε:

   Οι πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο, εδώ

  Διαβάστηκε 532 φορές
  Gamos Portal

  Το Gamos Portal είναι το πιο εύχρηστο και δυναμικό Portal για το Γάμο. Στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε κορυφαίες επιχειρήσεις από κάθε επαγγελματική κατηγορία, να δείτε τη δουλειά τους και να επικοινωνήσετε μαζί τους με κάθε δυνατό τρόπο.

  Σε κάθε βήμα του γάμου, το www.GamosPortal.gr είναι δίπλα σας!