Τηλεοπτική μόδα που άφησε εποχή: το νυφικό της Lady Mary

06/11/2013
Τηλεοπτική μόδα που άφησε εποχή: το νυφικό της Lady Mary
  • Μια στιγμή του Downton Abbey που έκανε εντύπωση και δημιούργησε ρεύμα στις προτιμήσεις νυφικών.

    Μετά από σκάνδαλα, χωρισμούς και παρεξηγήσεις που μοιάζουν με ελληνική ταινία της Βουγιουκλάκη, το αγαπημένο ζευγάρι των τριών πρώτων σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Downton Abbey, η Lady Mary και ο μακρινός εξάδελφος Matthew Crawley παντρεύτηκαν σε ένα γάμο που συνδύαζε αγάπη και συμφέρον. Η Lady Mary, κάπως ψυχρή και λάτρης των τύπων, δε θα μπορούσε να παντρευτεί σε ένα τυχαίο νυφικό. Άλλωστε οι σκηνές γάμων κάνουν πάταγο στην τηλεόραση και όσοι έβλεπαν τη σειρά είχαν κάνει πολλή υπομονή μέχρι η Mary να πει το «ναι».

    Η Caroline McCall, υπεύθυνη για τα ρούχα της σειράς από το 2012, ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός του σχεδιαστή κοστουμιών για ταινίες όπως ο Επίμονος Κηπουρός. Για το νυφικό της Λαίδης εμπνεύστηκε από το νυφικό που φόρεσε η Βασίλισσα Ελισάβετ (η Μήτηρ) όταν παντρεύτηκε τον Βασιλιά Γεώργιο το 1923. Το νυφικό της Λαίδης ράφτηκε στο χέρι στο εργαστήριο κατά τη διάρκεια οχτώ εβδομάδων. Αποτελείται από ένα ύφασμα από δαντέλα με ασημί απόχρωση που πίσω καταλήγει σε ουρά, ενώ από κάτω υπάρχει ένα μεταξωτό φόρεμα με μεταξωτά μανίκια. Είναι σκεπασμένο με μικρές πέρλες και κρύσταλλα Σβαρόφσκι, ενώ στο πίσω μέρος, που δεν φάνηκε ποτέ στην τηλεόραση, καταλήγει σε ένα V.

    Στο κεφάλι η ηθοποιός φοράει ένα πέπλο που η σχεδιάστρια δανείστηκε από μια φίλη της μαζί με μια αντικέ τιάρα με διαμάντια 45 καρατιών που δάνεισε το αγγλικό κοσμηματοπωλείο Bentley & Skinner.

    Το φόρεμα κόστισε 5.500 ευρώ ενώ η τιάρα, αν ήθελε κανείς να την αγοράσει, κάνει 180.000 ευρώ. Αυτό μάλλον προϋποθέτει αριστοκρατική καταγωγή, χωρίς τον ξεπεσμό. Το νυφικό ήταν το πιο ακριβό κοστούμι που εμφανίστηκε στη σειρά και δημιούργησε μια μικρή δίνη γάμων με αναφορές στη δεκαετία του '20.

    Η ηθοποιός, Michelle Dockery, έχει ανακηρυχθεί σε fashion icon, με προσκλήσεις στις πρώτες σειρές επιδείξεων μόδας και εμφανίσεις σε στυλάτα εξώφυλλα. Ο συνολικός τηλεοπτικός χρόνος του νυφικού ήταν κάτω από τρία λεπτά.

    το νυφικό της Lady Mary

    το νυφικό της Lady Mary

    το νυφικό της Lady Mary

    το νυφικό της Lady Mary

    το νυφικό της Lady Mary

    το νυφικό της Lady Mary

    Πηγή: lifo.gr

    Βρείτε το δικό σας νυφικό εδώ

    Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
    • Προτείνουμε:

      Οι πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο, εδώ