Ο πρώτος πολιτικός γάμος σε δημοτική... έπαυλη

27/08/2011
Ο πρώτος πολιτικός γάμος σε δημοτική... έπαυλη
 • Ο πρώτος πολιτικός γάμος σε δημοτική έπαυλη έγινε στη Θεσσαλονίκη. Στην ιστορική «Βίλα Μπιάνκα» ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, απόψε, ένα νέο ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη.

  Στην ιστορική «Βίλα Μπιάνκα» ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, στις 26 Αυγούστου, ένα νέο ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη.

  Ήταν ο πρώτος πολιτικός γάμος, ο οποίος τελέστηκε, όχι σε κάποια ψυχρή δημαρχιακή αίθουσα, αλλά σε μια πανέμορφη ιστορική βίλα, ιδιοκτησίας, βεβαίως, του δήμου Θεσσαλονίκης.

  Ο γαμπρός, Μάριος Δ. και η νύφη, Έλενα Δ., σε συνεννόηση με το δήμο, αναζήτησαν μια διαφορετική νότα στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους, επιδιώκοντας να γίνει η γαμήλια τελετή σε ένα χώρο πιο ευχάριστο και πιο ζεστό από το δημαρχείο. Ο δήμος ανταποκρίθηκε και τους παραχώρησε για τις ανάγκες του γάμου τους, την αριστοκρατική βίλα, αλλά και το προαύλιο της για να κάνουν αμέσως μετά την τελετή και τη δεξίωση τους.

  «Θέλαμε κάτι ξεχωριστό, πιο ιδιαίτερο για αυτή τη στιγμή και αυτό πραγματικά το νοιώσαμε σε αυτό το ατμοσφαιρικό κτίριο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο και συνιστούμε να έχει συνέχεια αυτή η πρακτική και με άλλα ζευγάρια» δήλωσε ο ευτυχής γαμπρός.

  Η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να συνεχιστεί κατά περίπτωση η διάθεση δημοτικών κτιρίων με ιστορία και σημασία για την πόλη σε πολίτες για διάφορες κοινωνικές τελετές.

  «Ο κανονισμός γράφει ότι οι πολιτικοί γάμοι πρέπει να τελούνται σε δημοτικό κτίριο, κάτι το οποίο περιορίζει λίγο την επιλογή των χώρων. Αλλά, όπου ο δήμος διαθέτει κάποιο ανάλογο κτίριο, αυτό θα μπορούσε να είναι ανοιχτό στους δημότες για κάποιες σημαντικές ιδιαίτερες κοινωνικές τελετές, εφ' όσον ζητηθεί» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κ. Ζέρβας.

  Υπό τους ήχους της ορχήστρας βιολιών ο γαμπρός και η νύφη, αφού ολοκληρώθηκε το τυπικό, πέρασαν στον κήπο της αριστοκρατικής βίλας και δεξιώθηκαν τους καλεσμένους τους. Πανευτυχείς ήταν και οι δύο κουμπάροι του ζεύγους, αλλά και οι καλεσμένοι, που δήλωσαν ότι πρέπει ανάλογες πρωτοβουλίες να ενθαρρύνονται από τις αρχές, σε όλα τα σημαντικά παλιά κτίρια, ώστε να τα προσεγγίζουν οι πολίτες και να έρχονται σε επαφή με την ιστορία τους.

  Πηγή: ΑΠΕ - imerisia.gr.

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  • Προτείνουμε:

   Οι πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο, εδώ