Αυτό το ζευγάρι Βρετανών παντρεύτηκε... 62 φορές!

07/11/2013
Αυτό το ζευγάρι Βρετανών παντρεύτηκε... 62 φορές!
  • Έχουν παντρευτεί φορώντας σκωτσέζικο κιλτ, στολή ταυρομάχου, αμφίεση... βρικόλακα και κοστούμι Τζέιμς Μποντ.

    Έχουν βιώσει γαμήλιες τελετές, που το τελετουργικό τους βασιζόταν στους παραδοσιακούς γάμους των Ζουλού, των Χαβανέζων, των Ταϊτινών και των Μάγιας. 'Εδωσαν υποσχέσεις αιώνιας αγάπης μέσα σε αεροπλάνο που συνετρίβη, πάνω σε ελέφαντα, σε πλωτό παρεκκλήσι, μέσα σε αεροδρόμιο και σε σκηνικό που θυμίζει εκείνο της ταινίας "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας" του Τιμ Μπάρτον. Χόρεψαν τον "πρώτο" γαμήλιο χορό υπό τους ήχους των πορτογαλέζικων "fados" και τού αργεντίνικου τάνγκο.

    Συνολικά, αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους... 62 φορές σε όλον τον κόσμο και ο 62ος γάμος τους έγινε στην Κέρκυρα.

    Τα πούλησαν όλα και... άρχισαν τους γάμους

    Για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα, πούλησαν το σπίτι και την επιχείρησή τους και σήμερα όχι απλά παντρεύονται -αυτοχρηματοδοτούμενοι- σε όλον τον κόσμο, έχοντας ώς μέσο μετακίνησης το 25 ετών φορτηγάκι τους, την "Πέγκι", αλλά ταυτόχρονα συγκεντρώνουν χρήματα για τη Unicef. Στόχος τους να εντοπίσουν το ιδανικό εκείνο μέρος του κόσμου, όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν "τον τέλειο γάμο".

    Ο λόγος για τους Βρετανούς Λίσα Γκαντ (Lisa Gant) και 'Αλεξ Πέλινγκ (Alex Pelling), που παντρεύτηκαν στο νησί των Φαιάκων πριν από λίγες ημέρες. Πώς τους φάνηκε η ελληνική γαμήλια εμπειρία τους;

    Η νύφη Η νύφη. Φωτογραφία: Νίκος Πεκρίδης

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Λίσα επισημαίνει: "Λατρέψαμε τον γάμο μας στην Κέρκυρα, τις προετοιμασίες της μέρας [...], την τοποθεσία της υπέροχης εκκλησίας, που την περιέβαλαν τα καθαρά καταγάλανα νερά, τους ανθρώπους που με συνόδεψαν μέχρι τον γαμπρό με τραγούδια και χορούς, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Όλο αυτό ήταν τόσο ... κερκυραϊκό και το αγαπήσαμε [...] Μας άρεσαν οι παραδόσεις που βιώσαμε μέσα στην εκκλησία και πρέπει να μας πέταξαν περίπου... έναν τόνο ρύζι τη στιγμή που βγαίναμε από το ναό".

    Εκπληκτική η ομορφιά του τόπου στην Ελλάδα

    Ταξιδεύουν και παντρεύονται (με επίσημες ή "ανεπίσημες" τελετές, αναλόγως της νομοθεσίας και του θρησκευτικού καθεστώτος της χώρας) επί τρία χρόνια. Ποιες ήταν οι κορυφαίες στιγμές της διαδρομής; "Οι κορυφαίες στιγμές ήταν τόσο πολλές! Και οι λόγοι για τους οποίους κάθε γάμος ήταν υπέροχος ήταν επίσης πολλοί.
    Σε περιοχές όπως η Ελλάδα, το Κολοράντο, η Ταϊτή και η Κροατία ήταν η εκπληκτική ομορφιά του τόπου.
    Σε περιοχές όπως ο Παναμάς, η Αφρική, η Βοσνία και η Myrtle Beach ήταν το πώς οι άνθρωποι μας υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν αυτό που κάνουμε. Σε μέρη όπως το Περού, η Νέα Ορλεάνη, το Τέξας και η Χαβάη ήταν οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που τα έκαναν τόσο υπέροχα", σχολιάζει η Λίσα.

    Το αποκορύφωμα, ωστόσο, όλων των ταξιδιών της διαδρομής είναι, όπως λέει, οι άνθρωποι που συναντούν. "Περνάμε χρόνο με τους ντόπιους σε όλον τον κόσμο. Κάποιες φορές, όταν είσαι ταξιδιώτης, γνωρίζεις μόνο ταξιδιώτες, όχι τους ντόπιους. 'Οταν όμως σχεδιάζεις και πραγματοποιείς γάμους, που εναρμονίζονται με την τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις, αυτό σημαίνει ότι κάνεις φίλους που ζουν στη χώρα την οποία επισκέπτεσαι όλη τους τη ζωή. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε πολύ ευλογημένοι", σημειώνει η νύφη.

    Γάμος στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Νίκος Πεκρίδης Γάμος στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Νίκος Πεκρίδης

    Σκεπτόμενος υπερβολικά την περιπέτεια που θέλεις να ζήσεις δεν την κάνεις πράξη

    Η Λίσα ρωτήθηκε : "Πουλήσατε την επιχείρησή σας, το σπίτι σας, δουλέψατε πολύ σκληρά για να συγκεντρώσετε τα χρήματα που σας επέτρεψαν να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να σας μεταπείσουν";

    "Κανένας δεν προσπάθησε να μας σταματήσει, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Μας πήρε τρία χρόνια να πουλήσουμε την επιχείρηση και δουλέψαμε σκληρά για τόσο καιρό, που είχαμε και οι ίδιοι αρχίσει να πιστεύουμε ότι το όνειρό μας δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Από τη στιγμή όμως που... συνέβη, επενδύουμε οτιδήποτε είχαμε σε αυτό και ποτέ δεν σταματήσαμε κάπου αρκετό καιρό, ώστε να το πολυσκεφτούμε. Πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν, να εξερευνήσουν, να ζήσουν μια περιπέτεια ζωής, αλά το σκέφτονται υπερβολικά και έτσι μεταπείθουν τον εαυτό τους. Ακούν φίλους, γνωστούς και συγγενείς, εναρμονίζονται με την κυρίαρχη νοοτροπία και δεν πιστεύουν ότι το όνειρό τους μπορεί να συμβεί. Και γι΄ αυτό δεν συμβαίνει".

    Λένε ότι το φορτηγάκι τους , η "Πέγκυ", είναι η ελευθερία τους

    Οι ίδιοι ποτέ δεν είχαν "δεύτερες σκέψεις" για αυτό που κάνουν. "Αγαπάμε τη ζωή μας στον δρόμο. Η 'Πέγκυ', δηλαδή το φορτηγάκι μας, όπου ζούμε, τρώμε και κοιμόμαστε και με τον οποίο ταξιδεύουμε, είναι η ελευθερία μας και πηγαίνουμε όπου μας πάει ο άνεμος... και οι γάμοι μας. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;", λέει η Λίσα.

    Θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό για όλη τη ζωή τους; Η Λίσα γελάει. "Η επιχείρησή μας δεν ήταν και η Microsoft! Τα χρήματα θα τελειώσουν κάποια στιγμή και φυσικά, στο μέλλον, θα θέλαμε ίσως να κάνουμε οικογένεια και να εγκατασταθούμε μόνιμα σε ένα σπίτι. Καθώς ταξιδεύουμε, ψάχνουμε ταυτόχρονα και ένα μέρος για να ζήσουμε, να κάνουμε ενδεχομένως οικογένεια και να αποκτήσουμε έναν λαχανόκηπο. Θεωρούμε ότι θα είμαστε 'στον δρόμο' για περίπου ενάμιση χρόνο ακόμη. Μετά θα παντρευτούμε κι ...επισήμως, θα πιάσουμε δουλειά και θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Αυτή θα είναι η επόμενη μεγάλη περιπέτεια", επισημαίνει.

    Δωρεές στη Unicef αντί για γαμήλια δώρα και μια κλήρωση

    gamos kerkyra3 Γάμος στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Νίκος Πεκρίδης

    Το ζευγάρι μαζεύει, μέσω των γάμων του, χρήματα για τη Unicef. Πώς λειτουργεί η διαδικασία; "Οι άνθρωποι άρχισαν να μας ρωτούν πώς θα μπορούσαν να μας κάνουνε ένα γαμήλιο δώρο ή να μας βοηθήσουν οικονομικά στα ταξίδια μας. Δεν θέλαμε όμως να πιστεύουν ότι έπρεπε να πληρώσουν αυτοί για να κάνουμε το δικό μας όνειρο πραγματικότητα, ούτε να μας αγοράζουν πράγματα όταν οι ίδιοι πουλήσαμε ό,τι είχαμε στην κατοχή μας. Αλλά θέλαμε οι άνθρωποι να νιώθουν ότι έχουν ενεργό ρόλο σε όλο αυτό [...] 'Ετσι διαλέξαμε τη Unicef, γιατί χωρίς μια καλή αρχή στη ζωή, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας και να δουλέψουμε σκληρά για αυτό. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μια αρχή έστω με τα στοιχειώδη στη ζωή, γι΄ αυτό θεωρούμε ότι το έργο της Unicef είναι εξαιρετικά σημαντικό [...] Όποιος θέλει να ενισχύσει τη Unicef μπορεί να το κάνει μέσω της ιστοσελίδας "www.thirtyweddings.com". Στο τέλος του ταξιδιού μας, θα βάλουμε τα ονόματα όλων των δωρητών σε ένα καπέλο, θα τραβήξουμε ένα χαρτάκι και θα συνοδέψουμε προσωπικά τον νικητή και έναν συνοδό που ο ίδιος θα διαλέξει, στον τελικό μας προορισμό γάμου, όπου και να βρίσκεται αυτός", εξηγεί η Λίσα.

    Το ζευγάρι φωτογράφισε στην Ελλάδα ο φωτογράφος Νίκος Πεκρίδης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αντιλαμβανόμενος ότι η ελληνική αγορά της φωτογραφίας γάμου έχει "καθίσει" λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Νίκος αποφάσισε πριν από περίπου δύο χρόνια να αναπτύξει επιχειρηματική εξωστρέφεια και ν΄ αναζητήσει ευκαιρίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός των συνόρων. Ένα τέτοιο τολμηρό άνοιγμα, που μάλιστα επετεύχθη σε χρόνο-ρεκόρ, δεν είναι προφανώς εύκολο, αλλά σίγουρα "έχει τα καλά του", αφού η τόλμη του Νίκου απέφερε μια διεθνή αναγνωρισιμότητα, που -όπως λέει- ίσως οδήγησε στην επιλογή του από τη Λίσα και τον Αλεξ.

    Γάμοι τουριστών στην Κέρκυρα: Πηγαίνουν στο νησί ως τουρίστες και επιστρέφουν για τον γάμο τους

    Η Λορέν Γιανγκ (Lorraine Young), που εργάζεται στο γραφείου που σχεδίασε και έκανε πράξη το γάμο του ζευγαριού, απαντάει στο αν οι γάμοι στην Ελλάδα -και ειδικά στην Κέρκυρα- έχουν αρχίσει να προσελκύουν αλλοδαπούς μελλόνυμφους.

    "Πολλοί ξένοι επιθυμούν να παντρευτούν στην Κέρκυρα, έχοντας επισκεφτεί νωρίτερα το νησί ως τουρίστες, γιατί πάντα καταφέρνει να κλέβει τις καρδιές των ανθρώπων. Για να πραγματοποιήσουν έναν γάμο στο νησί, οι αλλοδαποί πρέπει πρώτα να έχουν κάνει μια νόμιμη τελετή πολιτικού γάμου, με δύο μάρτυρες. Ειδικά στην Κέρκυρα, αυτό που τραβάει τους ανθρώπους, είναι ότι μπορούν να παντρευτούν σε τόσο όμορφες διαφορετικές τοποθεσίες: σε παραθαλάσσιες περιοχές με υπέροχη θέα, κοντά σε κτήρια με ιστορική αρχιτεκτονική, σε μαγικές τοποθεσίες και στην καρδιά της πόλης όπου υπάρχουν υπέροχες εκκλησίες ή ακόμη και σε κάποιο από τα ήσυχα χωριά του νησιού. Τα ζευγάρια από το εξωτερικό αφήνουν εδώ ένα κομμάτι της ψυχής τους και συνήθως επιστρέφουν χρόνο με τον χρόνο", εξηγεί η Λορέν.

    Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
    • Προτείνουμε:

      Οι πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο, εδώ