Ανθοδέτης : ο «Σεφ» Των Λουλουδιών

28/03/2016
Ανθοδέτης : ο «Σεφ» Των Λουλουδιών
 • Κάθε λουλούδι, μια δημιουργία. Κάθε ευωδιά, μια ανάμνηση. Κάθε χρώμα, ένα όνειρο. Κι όλα αυτά στα χέρια ενός ανθρώπου που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχημένη  διοργάνωση  του γάμου σας. Είναι ο Ανθοδέτης, ο καλλιτέχνης που θα συνθέσει  εκείνο τον ανθοστολισμό, εκείνο το μπουκέτο, που θα κάνει τον γάμο σας ξεχωριστό.

  Στον άγνωστο κόσμο της ανθοδετικής ανέλαβε να μας ξεναγήσει ο έμπειρος ανθοδέτης Διονύσης Μητρόπουλος, από την SELIA FLOWERS, που μετά από πολύ ψάξιμο , πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και ατελείωτες ώρες μελέτης επάνω σε κανόνες, γραμμές, νέες τάσεις και πολλή αγάπη για  την ανθοδετική είναι σε θέση να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες σε κάθε μελλόνυμφο.

  Ανθοδέτης : ο «Σεφ» Των Λουλουδιών Νυφική ανθοδέσμη Selia Flowers

  «Το 99% τον ελλήνων δεν γνωρίζει την ύπαρξη της ανθοδετικής τέχνης . Μιας τέχνης που μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησε από τους αρχαίους έλληνες αφού στους Oλυμπιακούς Aγώνες στην αρχαιότητα έφτιαχναν στεφάνια από ελιά», εξηγεί ο κ. Μητρόπουλος.

  - Συνήθως έρχονται μόνες οι γυναίκες ή το ζευγάρι επιλέγει μαζί τον ανθοστολισμό;

  - Της περισσότερες φόρες έρχεται μαζί το ζευγάρι, άλλες φορές έρχεται η νύφη με την μητέρα της και λίγες φόρες μου έχουν έρθει μέχρι και 10 άτομα για τον ίδιο γάμο! Όσοι και να έρθουν όμως όποια γνώμη, άποψη, επιθυμία και να έχουν, αυτό που θα αποφασίσουμε με το ζευγάρι θα γίνει. Συγγνώμη λοιποί συγγενής αλλά όσο και να ενδιαφέρεστε ΔΕΝ παντρεύεστε εσείς!

  - Ποια είναι τα λουλούδια που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση;

  - Κλασικά λουλούδια γάμου στην Ελλάδα  είναι οι ορτανσίες, οι πεόνιες, τα τριαντάφυλλα και συνήθως σε τόνους του λευκού. Στην Ευρώπη πάλι τα λουλούδια και τα χρώματα πηγαίνουν ανάλογα με το θέμα που έχει ο γάμος.

  - Θα ήθελα να μας περιγράψετε το πιο απλό που σας έχουν ζητήσει, αλλά και το πιο σύνθετο;

  - Τα περισσότερα ζευγάρια ζητάνε αυτό που έχουν δει σε φωτογραφίες, στο internet, σε περιοδικά κλπ. Λίγες νύφες έχουν ζητήσει το κάτι διαφορετικό όπως ανθοδέσμη glamelia.

  - Ισχύει ότι κάθε λουλούδι έχει τον δικό του συμβολισμό; Κι αν ναι ποια είναι τα ιδανικά λουλούδια και σε ποια  χρώματα για έναν γάμο;

  - Δεν υπάρχουν ιδανικά λουλούδια για ένα γάμο ούτε υπάρχουν συμβολισμοί. Αυτά είναι εμπορικά τερτίπια για να νομίζουμε ότι περνάμε ένα μήνυμα.

  - Αλήθεια υπάρχει στη σκέψη σας να φτιάξετε κάτι που να ταιριάζει με την προσωπικότητα του ζευγαριού που ενδεχομένως έχετε απέναντί σας;

  - Φυσικά! Πάντα προσπαθώ να προτείνω πράγματα και συνδυασμούς που να ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους. Κάθε ένα ζευγάρι με προκαλεί να του ετοιμάσω τον δικό του μοναδικό γάμο. Δε μου αρέσουν οι αντιγραφές.

  Ανθοδέτης : ο «Σεφ» Των Λουλουδιών Αψίδα Λουλουδιών Selida Flowers

  - Σύμφωνα με το φενγκ σούι στα σπίτια δεν πρέπει να υπάρχουν αποξηραμένα λουλούδια. Πολλές όμως νύφες θέλουν να κρατήσουν το μπουκέτο του γάμου τους. Ποια είναι η γνώμη σας  όσον αφορά το κομμάτι αυτό;

  - Δεν το ξέρω καθόλου το κομμάτι με τα αποξηραμένα λουλούδια γιατί δεν είναι στον τομέα μου. Δουλειά μου είναι τα ζωντανά λουλούδια και η δημιουργία με αυτά. Ο κάθε άνθρωπος διαλέγει αυτό που του αρέσει. Όποτε περί ορέξεως….

  - Μπορείτε να μας δώσετε χρηστικές συμβουλές για το πώς μια νύφη μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ανθοδέσμη του γάμου της;

  - Τα λουλούδια δεν είναι όλα ίδια, άλλα μπορούν να αποξηρανθούν και άλλα όχι. Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσουν ζωντανή και για πάντα την νυφική τους ανθοδέσμη είναι να έχουν καλό φωτογράφο!

  - Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016;

  - Φέτος στόχος μου είναι να φέρω στην επιφάνεια άγνωστα για την Ελλάδα λουλούδια όπως η gloriosa long και να τα συνδυάσω με κλασικά ελληνικά και παρεξηγημένα λουλούδια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν στον δημιουργικό τομέα ενός γάμου. Θα έχετε την ευκαιρία  να δείτε τι θα καταφέρω!

  Ανθοδέτης : ο «Σεφ» Των Λουλουδιών Ο Ανθοδέτης Διονύσης Μητρόπουλος

  Συνέντευξη: Ελένη Ζέρβα

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!