37 Facts Για Τον Γάμο Από Όλο Τον Κόσμο

28/04/2016
37 Facts Για Τον Γάμο Από Όλο Τον Κόσμο
 • Κάθε περιοχή του κόσμου έχει τη δική της ιστορία και το δικό της πολιτισμό, ωστόσο παντού οι άνθρωποι παντρεύονται. Τι συνηθίζουν, όμως; Ποια είναι τα έθιμα και οι παραδόσεις τους; Συγκεντρώσαμε 37 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το γάμο, που θα σας κάνουν να δείτε την οργάνωσή του αλλιώς...

  Καλή τύχη και κακή τύχη

  1.  Αγαπητές νύφες, βάλτε λίγη ζάχαρη μέσα στο γάντι σας. Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση μ’ αυτό τον τρόπο η ένωσή σας θα είναι γλυκιά.

  2. Οι Άγγλοι πιστεύουν ότι αν βρεθεί αράχνη στο νυφικό φόρεμα είναι σημάδι καλοτυχίας.

  3. Σύμφωνα με την αγγλική παράδοση επίσης, η Τετάρτη θεωρείται η πιο κατάλληλη μέρα για να παντρευτεί κανείς.  Επίσης η Δευτέρα συνδέεται με τον πλούτο και η Τρίτη με την υγεία.

  4.  Ο γαμπρός διασχίζει το κατώφλι του καινούργιου σπιτιού μεταφέροντας τη νύφη με τα χέρια του, ώστε να την προστατεύσει από τα κακά πνεύματα που κρύβονται κάτω.

  5. Το Σάββατο, σύμφωνα με την αγγλική λαογραφία, είναι η πλέον ακατάλληλη μέρα για να παντρευτεί κανείς. Είναι πραγματικά αστείο που τελικά αυτή η μέρα είναι η πιο δημοφιλής για γάμους.

  6. Οι  Αρχαίοι Ρωμαίοι μελετούσαν τα εντόσθια του χοίρου για να καθορίσουν την πιο τυχερή ώρα για την τέλεση ενός γάμου.

  7. Σύμφωνα με την Ινδουιστική παράδοση η βροχή την ημέρα του γάμου θεωρείται σημάδι καλοτυχίας.

  8. Στην  Αίγυπτο οι γυναίκες για καλή τύχη τσιμπούσαν την νύφη.

  9. Στη Μέση Ανατολή οι νύφες ζωγράφιζαν με χέννα τα χέρια και τα πόδια τους για να προστατευτούν από το κακό μάτι.

  10. Στην Τσεχία αντί για ρύζι οι καλεσμένοι πετούν στους νεόνυμφους μπιζέλια.

  11. Στη Σουηδία η νύφη τοποθετεί ένα ασημένιο νόμισμα από τον πατέρα της στο ένα παπούτσι και ένα χρυσό νόμισμα από τη μητέρα της στο άλλο. Μ’ αυτόν τον τρόπο θεωρείται ότι εξασφαλίζει πάντα πλούτο στη ζωή της.

  12. Στη Φινλανδία η νύφη πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα μαζεύοντας δώρα μέσα σε μία μαξιλαροθήκη. Συνοδεύεται από έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος συμβολίζει τον μακροχρόνιο γάμο.

  13. Στο Μαρόκο οι γυναίκες κάνουν μπάνιο σε γάλα πριν από την τελετή του γάμου τους για να εξαγνιστούν.

  14. Στην Ολλανδία ένα πεύκο φυτεύεται έξω από το σπίτι των νεόνυμφων ως σύμβολο της γονιμότητας και της τύχης.

  Φοράει δαχτυλίδι

  15. Το δαχτυλίδι των αρραβώνων καθώς και οι βέρες παραδοσιακά φοριούνται στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού, επειδή κάποτε πίστευαν ότι η φλέβα σε αυτό το δάχτυλο οδηγούσε κατευθείαν στην καρδιά.

  16. Σύμφωνα με τον συμβολισμό των πολύτιμων λίθων, το ζαφείρι στο δαχτυλίδι αρραβώνων είναι αυτό που συμβολίζει την οικογενειακή ευτυχία.

  17. Αντίθετα, το μαργαριτάρι πάνω σε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων θεωρείται ότι είναι κακή τύχη, γιατί το σχήμα του θυμίζει δάκρυ.

  18. Δεκαεπτά τόνοι χρυσού χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βερών κάθε χρόνο στις Ηνωμένες  Πολιτείες.

  19. Στη Βικτωριανή Αγγλία τα δαχτυλίδια με μορφή φιδιού, το οποίο για μάτια είχε ρουμπίνια, ήταν πολύ δημοφιλή.

  Η μόδα του νυφικού

  20. Η βασίλισσα Βικτωρία το 1840 ήταν εκείνη που ξεκίνησε την τάση στον δυτικό πολιτισμό για λευκό νυφικό φόρεμα. Μέχρι τότε οι νύφες φορούσαν απλά το καλύτερό τους φόρεμα.

  21. Στην Ασία, η νύφη φορά ένα πανωφόρι πάνω στο οποίο είναι κεντημένοι γερανοί. Οι γερανοί θεωρείται ότι συμβολίζουν την πίστη κατά τη διάρκεια ενός γάμου.

  22. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι το πέπλο προστάτευε τη νύφη από τα κακά πνεύματα. Από τότε έχει καθιερωθεί.

  23. Την ημέρα του γάμου της, η Grace Kelly φόρεσε ένα φόρεμα με μπούστο φτιαγμένο από μία όμορφη δαντέλα ηλικίας 125 ετών.

  24. Στην Ιαπωνία, το λευκό κυριαρχούσε στο νυφικό φόρεμα πολύ πριν η Βασίλισσα Βικτωρία το καθιερώσει στο δυτικό κόσμο.

  25. Στην Κορέα, οι νύφες φορούν φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου για να πάρουν τους όρκους τους.

  26. Στο δυτικό πολιτισμό είθισται οι νύφες να φορούν «κάτι παλιό» την ημέρα του γάμου τους. Το παλιό συμβολίζει τη συνέχεια από το παρελθόν.

  27. Στη Δανία, υπάρχει μια παράδοση κατά την οποία η νύφη και ο γαμπρός αλλάζουν μεταξύ τους ρούχα ώστε να μπερδεύουν τα κακά πνεύματα.

  28.  Το διακριτικό μπλε στοιχείο που συνηθίζουν να φορούν οι νύφες στο δυτικό κόσμο συμβολίζει την αγνότητα, την πίστη και την αγάπη.

  Φαγητό και Οικογένεια

  29. Στην Αίγυπτο, η οικογένεια της νύφης κάνει παραδοσιακά όλη τη μαγειρική για μια εβδομάδα μετά τον γάμο, έτσι ώστε το ζευγάρι μπορεί να... χαλαρώσει.

  30. Στη Νότια Αφρική, οι γονείς των νεόνυμφων μεταφέρουν φωτιά από τις εστίες των σπιτιών τους στην εστία του σπιτιού του νέου ζευγαριού.

  31.  Το έθιμο της γαμήλιας τούρτας ήρθε από την αρχαία Ρώμη, όπου στο γλέντι συνήθιζαν να κομματιάζουν ένα καρβέλι ψωμί πάνω από το κεφάλι της νύφης για χάρη της γονιμότητάς της.

  32. Ένας μύθος λέει ότι οι ανύπαντρες κοπέλες θα ονειρεύονταν τον μέλλοντα σύζυγό τους αν κάτω από το μαξιλάρι τους τοποθετούσαν ένα κομμάτι από τη μερίδα του γαμπρού από τη γαμήλια τούρτα.

  Και λίγα ακόμη...

  33. Σε πολλούς πολιτισμούς ανά τον κόσμο τα χέρια της νύφης και του γαμπρού είναι κυριολεκτικά δεμένα μαζί με μία κορδέλα. Αυτό συμβολίζει τη δέσμευση του ζευγαριού.

  34. Στα αρχαία ρωμαϊκά χρόνια η θεά Juno ήταν προστάτιδα του γάμου, της εστίας και του τοκετού. Εξ ου και η δημοτικότητα των γάμων μέσα στον μήνα Ιούνιο.

  35. Στις χριστιανικές τελετές η  νύφη στέκεται στα αριστερά του γαμπρού επειδή εκείνος χρειάζεται το δεξί του χέρι ελεύθερο, ώστε αν χρειαστεί να παλέψει με άλλους μνηστήρες.

  36. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι οι δύο πιο δημοφιλείς ημέρες για γάμο στο Λας Βέγκας.

  37. Τα μπάτσελορ πάρτυ έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Σπάρτη, όπου ο μελλόνυμφος μαζί με τους συμπολεμιστές τους γιόρταζαν τον αποχαιρετισμό της εργένικης ζωής.

  Φωτογραφία άρθρου: STUDIO 123 by Stathis Kominos

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  Διαβάστηκε 979 φορές
  Gamos Portal

  Το Gamos Portal είναι το πιο εύχρηστο και δυναμικό Portal για το Γάμο. Στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε κορυφαίες επιχειρήσεις από κάθε επαγγελματική κατηγορία, να δείτε τη δουλειά τους και να επικοινωνήσετε μαζί τους με κάθε δυνατό τρόπο.

  Σε κάθε βήμα του γάμου, το www.GamosPortal.gr είναι δίπλα σας!

  Προσθήκη σχολίου

  Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.